_

ACAD 2017 LT notorycznie błąd krytyczny

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

ACAD 2017 LT notorycznie błąd krytyczny

Postprzez mcgawroni » kwi 03, 2017 13:47

hej!
Szukam inspiracji, w czym może leżeć problem notorycznego sypania się ACADa 2017 LT - po wczytaniu plików DWG, podczas pracy (ale niekoniecznie) wyskakuje Błąd krytyczny i program zostaje zamknięty. Napisałem niekoniecznie, ponieważ po otworzeniu rysunku i pozostawieniu komputera bez akcji, błąd wyskakuje samoistnie.
Panowie/panie obsługujący helpdesk z Autodesku, chyba mają już dosyć odpowiadania na raport o błędach, ponieważ żaden nie doczekał się odpowiedzi...
mcgawroni
 
Posty: 17
Dołączył(a): gru 09, 2012 17:44

Re: ACAD 2017 LT notorycznie błąd krytyczny

Postprzez LeszekT » kwi 03, 2017 18:33

Bez raportu (który ktoś potrafiły w ogóle rozszyfrować...) myślę, że nikt nie poda konkretnego rozwiązania na problem.
Pewnie przeinstalowanie programu może pomóc, ale przed takim dość drastycznym krokiem spróbowałbym pierw powrócić do ustawień domyślnych: Menu start --> AutoCAD 2017 --> Przywróć ustawienia domyślne.
Być może wyczyszczenie rejestru mogłoby jeszcze pomóc - to tyle z moich mało profesjonalnych porad, informatyk ze mnie marny.

Panowie/panie obsługujący helpdesk z Autodesku, chyba mają już dosyć odpowiadania na raport o błędach, ponieważ żaden nie doczekał się odpowiedzi...

To kiedykolwiek ktoś doczekał się odpowiedzi na wysłany tego typu raport?
Avatar użytkownika
LeszekT
 
Posty: 7
Dołączył(a): kwi 01, 2017 09:29
Lokalizacja: lubuskie

Re: ACAD 2017 LT notorycznie błąd krytyczny

Postprzez mcgawroni » kwi 12, 2017 09:13

Doczekaliśmy się odpowiedzi - koleżanka dostała patch, ale to chyba standardowa aktualizacja...
mcgawroni
 
Posty: 17
Dołączył(a): gru 09, 2012 17:44

Re: ACAD 2017 LT notorycznie błąd krytyczny

Postprzez jamaguwi » kwi 12, 2017 09:36

..ja też łaskawie dostałem aktualizację do 2014. Usłyszałem przez telefon, że się nie należy, bo nie mam wykupionej opieki, ale stwierdziłem głośno, ze to jest od początku wadliwy produkt i ma działać od momentu kupna. Ja mogę zainstalować Win7 z kompletem łatek na dzień zakupu - powiedziałem. Zadziałało.
Już nigdy nie kupie żadnego softu od nich. Sądzę, że rynek powinien całkowicie pójść w SaaS i nie będzie problemu.
jamaguwi
 
Posty: 278
Dołączył(a): maja 31, 2006 16:45

Re: ACAD 2017 LT notorycznie błąd krytyczny

Postprzez DJ Ecstasy » kwi 21, 2017 19:56

Istnieje możliwość że plik zawiera jakieś dane z którymi sam CAD nie jest w stanie sobie poradzić np. dane z jakiejś nakładki. Jest to jakiś konkretny jeden (kilka) plik/ów czy np na pustym dzieje się to samo? Jeśli jakiś konkretny to spróbuj otworzyć dwg tylko do odczytu później daj audit purge all i zapisz jako inny plik.
DJ Ecstasy
 
Posty: 25
Dołączył(a): lis 09, 2009 15:44
Lokalizacja: Wrocław


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników