_

ACAD 2021brak reakcji na komendy/lispy przy bezruchu kursora

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

ACAD 2021brak reakcji na komendy/lispy przy bezruchu kursora

Postprzez Noodles » paź 05, 2020 14:55

Witam,

Od niedawna korzystam z autocada 2021, w poprzednim 2012 kiedy używałem skrótów oraz PPM komendy działały odrazu, w 2021 podczas wpisywania komend muszę ruszyć myszką aby komenda się włączyła, albo kliknąć dwokrotnie. Sytuacja się powtarza po użyciu komend z lispów, obiekty również nie zaznaczają przy pierwszym kliknięciu, a jedynie jak z nich korzystam podczas poruszania kursorem. ustawienia w obu cadach mam te same jak również PICKFIRST itp. Nie ukrywam, że jest to dość irytujące.

Zauważyłem jedną zmianę - kiedy zmieniłem ustawienia prawego kliku z delayem na menu - wtedy komendy pierwsza komenda działała ok, ale kolejne typu przesun, kopiuj itp działały tak jak wcześniej.

Mogę nagrać filmik przedstawiający obie sytuacje.

Czy istnieje możliwość ustawienia tych opcji jak we wcześniejszej wersji?
Noodles
 
Posty: 2
Dołączył(a): paź 05, 2020 14:00

Re: ACAD 2021brak reakcji na komendy/lispy przy bezruchu kur

Postprzez miro88 » paź 05, 2020 19:55

Zresetuj profil w opcjach programu.
miro88
 
Posty: 120
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka

Re: ACAD 2021brak reakcji na komendy/lispy przy bezruchu kur

Postprzez Noodles » paź 06, 2020 13:02

Rozwiązałem problem, nie polegał on na zresetowaniu profilu, bo domyślny też nie był ok. Prawoklik myszki w nowszych cadach ustawia się inaczej, dałem duży delay na menu, także jest ok. Co do zaznaczania elementów za pierwszym klikiem, można włączyć albo tryb DYNMODE (1-3), który mi nie odpowiadał, albo zbindować okienko wprowadzania komend tak jak to jest w starszych wersjach.
Noodles
 
Posty: 2
Dołączył(a): paź 05, 2020 14:00


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników