_

Aktualizowanie bloków, zmiana/odwrócenie priorytetu

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Re: Aktualizowanie bloków, zmiana/odwrócenie priorytetu

Postprzez YY » lip 27, 2017 11:25

Weź teraz każ się całej załodze przestawić z bloków na xrefy i doedukuj wszystkich klientów, żeby nie otwierali załączników prosto z maila:) Bierz poprawkę, że większość to ludzie 40+ Rozumiem zalety podanego rozwiązania, ale szukam czegoś co nie wywróci naszego workflow do góry nogami. Podmienianie starych bloków na nowe wymagałoby najmniej zachodu ze strony naszej załogi. Szkoda, że nie ma możliwości ustawienia AutoCADa w ten sposób.
Obiecuję złote góry za adresy i prywatne numery do zarządu Autodesku, żebym mógł im osobiście "podziękować" za "niesamowicie intuicyjny" interfejs AutoCADa :)
YY
 
Posty: 16
Dołączył(a): lip 25, 2017 10:37

Re: Aktualizowanie bloków, zmiana/odwrócenie priorytetu

Postprzez ziele_o2k » lip 27, 2017 11:30

YY napisał(a):Weź teraz każ się całej załodze przestawić z bloków na xrefy i doedukuj wszystkich klientów, żeby nie otwierali załączników prosto z maila:) Bierz poprawkę, że większość to ludzie 40+ Rozumiem zalety podanego rozwiązania, ale szukam czegoś co nie wywróci naszego workflow do góry nogami. Podmienianie starych bloków na nowe wymagałoby najmniej zachodu ze strony naszej załogi. Szkoda, że nie ma możliwości ustawienia AutoCADa w ten sposób.

Możesz jeszcze zmieniać nazwę bloku istniejącego przed wklejeniem nowego. Polecenie _Rename.
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 520
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Aktualizowanie bloków, zmiana/odwrócenie priorytetu

Postprzez badziewiak » lip 27, 2017 14:13

YY napisał(a):(...)Szkoda, że nie ma możliwości ustawienia AutoCADa w ten sposób.

Na drugi raz nie będę się produkował. Masz podany sposób na tacy i jeszcze stękasz że się nie da.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2260
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: Aktualizowanie bloków, zmiana/odwrócenie priorytetu

Postprzez kruuger » lip 27, 2017 15:26

YY napisał(a):Witam

W momencie gdy w jednym pliku DWG znajdą się dwa różne bloki z identyczną nazwą, to ten nowszy blok podmieniany jest na starszy.
Czy da radę skonfigurować AutoCADa tak, żeby to działało odwrotnie? tzn. żeby starszy blok był podmieniany na nowszy?
To by miało dużo więcej sensu. W biurze pracujemy w kilka osób nad jednym projektem. Jak stworzę blok, z którego wszyscy inni mają korzystać, to mogliby go po prostu wkleić do swoich plików i by im się zaktualizowały.

ostatecznie design center CTRL+2.
na liscie wybiersz rysunek z ktorego masz ciagnac blok. zaznaczasz go, prawym i REDEFINE ONLY.
robisz to bedac w rysunku w ktorym ma byc podmieniony blok.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4783
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: Aktualizowanie bloków, zmiana/odwrócenie priorytetu

Postprzez YY » lip 28, 2017 09:48

Czy wtedy bloki podmienią się na stałe, czy będą tylko ładowane ze źródłowego pliku?
Wolałbym, żeby podmieniły się na stałe.
Obiecuję złote góry za adresy i prywatne numery do zarządu Autodesku, żebym mógł im osobiście "podziękować" za "niesamowicie intuicyjny" interfejs AutoCADa :)
YY
 
Posty: 16
Dołączył(a): lip 25, 2017 10:37

Poprzednia strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników