_

Ansys AIM nie działa

Forum o CAE.

Ansys AIM nie działa

Postprzez marian15003900 » sty 28, 2018 17:53

Cześć wszystkim,

Mam następujący problem. Po uruchomieniu Ansysa AIM 18.2 (studencka wersja) wywala mi błąd, że Ansys Workbench przestał działać:
Obrazek

Doszedłem już, że jest to problem związany z biblioteką C++, które jeszcze usunąłem i odpowiednie zainstalowałem jeszcze raz (są dołączone do instalki ANSYSa), jeszcze raz zainstalowałem ANSYSa, sprawdziłem rejestr przez cmd i wpisanie sfc /scannow. Problem nadal występuje, a męczę się z tym już trzeci dzień.

O dziwo normalny ANSYS Workbench się uruchamia normalnie:
Obrazek

O co chodzi?
Dodam, że problem jest palący. Proszę o pomoc i z góry dziękuję za odzew.
marian15003900
 
Posty: 2
Dołączył(a): sty 28, 2018 17:37

Re: Ansys AIM nie działa

Postprzez NewJoker » sty 28, 2018 18:52

Może spróbuj zainstalować biblioteki Visual C++ z niezależnego źródła. Te dołączone do programu mogą być „trefne”.
NewJoker
 
Posty: 443
Dołączył(a): kwi 08, 2015 22:33

Re: Ansys AIM nie działa

Postprzez marian15003900 » sty 28, 2018 20:04

Tak też zrobiłem na początku i nic to nie zmieniło. Poza tym dodam, że w nazwie użytkownika ani w nazwie komputera nie ma znaków specjalnych.
marian15003900
 
Posty: 2
Dołączył(a): sty 28, 2018 17:37

Re: Ansys AIM nie działa

Postprzez NewJoker » sty 28, 2018 20:24

W takim razie pozostają tylko sposoby zalecane ogólnie w przypadku błędów typu „Aplikacja ... przestała działać”.
Na początek tryb zgodności i administratora przy odpalaniu programu. Jeśli to nic nie da spróbuj:

- przeinstalować program na czysto, czyli usuwając wszystkie pozostałości i dopiero wtedy instalując ponownie
- przeinstalować .NET Framework (zwykle zaleca się to zrobić razem z reinstallem Visual C++)
- zaktualizować sterowniki karty graficznej (ponoć to pomaga na wszystko)
- zaktualizować system (niektórzy uważają za drugie cudowne lekarstwo update BIOSu, ale bez przesady) albo usunąć aktualizację, która była ostatnio robiona - te patche Windowsa potrafią nieźle namieszać, np. po jednym pakiecie zniknęły ludziom gwinty w Inventorze
NewJoker
 
Posty: 443
Dołączył(a): kwi 08, 2015 22:33


Powrót do CAE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników