_

AutoCAD 2 monitory ?

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

AutoCAD 2 monitory ?

Postprzez awros1 » maja 03, 2013 22:16

Hej,
wiem że kiedyś pojawiło się już takie pytanie, jednak chciałbym dowiedzieć się czy może coś w tej kwestii się zmieniło, albo ktoś wpadł na jakieś genialne rozwiązanie. Czy, pojawiła się może w nowszych wersjach AutoCada możliwość pracy na 2 monitorach, tzn. bez żadnego rozszerzania widoku na 2 ekrany, czy otwieraniu 2 razy programu na różnych pulpitach, tylko czy jest możliwość np. przy pracy nad projektem, na 1 monitorze mieć otwarty widok z góry, a na drugim np. widok z prawej strony ?
Dzięki za odpowiedź
awros1
 
Posty: 2
Dołączył(a): maja 03, 2013 22:06

Re: AutoCAD 2 monitory ?

Postprzez mdbdesign » maja 04, 2013 03:10

Masz dwa monitory????
No i jak one pracuja?
Co widac na jednym a co na drugim?
Marek
Avatar użytkownika
mdbdesign
 
Posty: 837
Dołączył(a): cze 05, 2007 03:38
Lokalizacja: Courtice, Ontario, Canada

Re: AutoCAD 2 monitory ?

Postprzez velaskez » maja 04, 2013 11:30

Z tego co wiem nie ma takiej opcji, taka filozofia. Jak Ci mało miejsca, to otwierasz rysunki side by side ( wprzypadku monitora 27") Albo otwierasz dwa razy Autocada. Przecież to jest wręcz na korzyść otwierania więcej niż jednej instancji, bo masz bliżej do wszystkich przycisków. Nie musisz jeździć kursorem na drugi monitor :P A przełączenie okien: alt+tab.
velaskez
 
Posty: 943
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: UK

Re: AutoCAD 2 monitory ?

Postprzez awros1 » maja 06, 2013 16:35

Póki co 27" się jeszcze nie doczekałem, na razie 24 cale. Ostatnio siedziałem nad projektem, gdzie często musiałem przeskakiwać między widokami, wiem że to kwestia odpowiedniego ustawienia, aby wszystko ładnie widzieć, czy też właśnie można otworzyć 2 okna aplikacji, z czystej ciekawości po prostu postanowiłem poprosić o odpowiedź czy jest inna możliwość rozwiązania tej kwestii. Dzięki za odpowiedź :)

mdbdesign napisał(a):Masz dwa monitory????
No i jak one pracuja?
Co widac na jednym a co na drugim?


najczęściej pracuje na laptopie 16 " i drugim monitorze 24 calowym, chociaż znam osoby co na 3 monitorach pracują, jednak dla mnie póki co jest to czysta abstrakcja. zazwyczaj na laptopie mam otwartą dokumentację, czy też inne aplikacje, natomiast na większym pracuję nad projektem. Dla mnie jest to na prawdę duża wygoda mieć wszystko na widoku, nie musząc co chwila przeskakiwać między oknem projektu, a potrzebnymi danymi, informacjami, wszystko mam w tej samej chwili na widoku.
awros1
 
Posty: 2
Dołączył(a): maja 03, 2013 22:06


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników