_

AutoCAD 2013 problem z wklejaniem

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Re: AutoCAD 2013 problem z wklejaniem

Postprzez Miszel » lut 06, 2019 23:20

Dzięki za podpowiedź tylko poziom zaawansowania mnie trochę przerósł... Pracuję w autocadzie, ale nie programuję go... :roll:

Plik który wrzuciłem to tylko przykład na którym chciałem pokazać swój problem odratować chcę inny ale ze względów zawodowych nie mogę go ot tak wrzucić na publiczne forum. Chciałbym więc poczyścić go we własnym zakresie.

Ściągnąłem plik CADPL-Pack-v1.lsp - jak rozumiem z tego posta: cadpl-pack-v1-lsp-t78161.html mam go wrzucić np. do folderu AppData -> Roaming -> Support z plikiem PGP i innymi ustawieniami żeby AutoCAD go sobie przeczytał? Reset autocada i jak wpisuję komendę:

Kod: Zaznacz cały
(cd:DCT_RemoveDict (namedobjdict) "ACAD_DGNLINESTYLECOMP")


to mi zwraca:

Kod: Zaznacz cały
błąd: no function definition: CD:DCT_REMOVEDICT


Komendę przepisałem - mój poziom wiedzy o autocadzie nie pozwala rozumieć jej logiki więc pewnie gdzieś popełniłem błąd. Czy mogę prosić jak krowie na miedzy wytłumaczyć na jakiej zasadzie to działa lub prosić o link gdzie mogę o tym przeczytać. Co jest znaczącą zmienną w której robię błąd? Podejrzewam że nie raz mi się to jeszcze przyda w walce z podkładami geodezyjnymi więc chętnie posiadłbym wiedzę jak to zrobić...
Miszel
 
Posty: 39
Dołączył(a): lip 21, 2010 09:52

Re: AutoCAD 2013 problem z wklejaniem

Postprzez akor » lut 06, 2019 23:52

W AC2019 wygląda to tak:
1.jpg

]
2.jpg

3.jpg

4.jpg

Czyli polecenie USUŃ, siedmiokrotne, w tym przypadku, kliknięcie w USUŃ WSZYSTKIE (mimo włączonego usuwania elementów zagnieżdżonych) i
posprzątane.
Bez dodatkowych programów.
Czyż nie?

akor
akor
 
Posty: 603
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17

Re: AutoCAD 2013 problem z wklejaniem

Postprzez Miszel » lut 07, 2019 00:20

CADA 2019 nie mam ale faktycznie - sprawdziłem na drugim kompie z wersją 2018 i w niej purge poradziło sobie z tymi zagnieżdżeniami i pliki odżyły! Pojemność spadła jednego większego z prawie 12mb do 5mb a drugiego z 10 do 2mb. Znowu kopiuje w locie i nie tworzy sobie w pamięci dziwnych bloków z każdej kopiowanej linii!

Problem chyba rozwiązany. Jeszcze raz dzięki. Chociaż jedna przydatna funkcja w nowszym autocadzie a nie tylko "wodotryski" graficzne bardziej denerwujące niż pomagające w pracy.

Wielkie dzięki za pomoc!
Miszel
 
Posty: 39
Dołączył(a): lip 21, 2010 09:52

Poprzednia strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników