_

AutoCAD 2014 - błąd krytyczny PILNIE potrzebna pomoc

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

AutoCAD 2014 - błąd krytyczny PILNIE potrzebna pomoc

Postprzez Adamek0694 » paź 27, 2013 10:55

Witam wszystkich

Dwa tygodnie temu ściągnąłem AUTOCADA 2014 ze strony students.autodesk ponieważ jestem studentem budownictwa i ten program jest mi po prostu potrzebny.
I zaczęły się problemy:

1) Kiedy wchodzę w Autocada najpierw pojawia mi się folder z plikami opisany "Load graphics system driver"
i w tym folderze mam wszystkie pliki Autocada w tym w szczególności pliki o końcówce ".dll"
nie wiem który mam z nich wybrać, a więc albo wybieram dowolny, albo zaznaczam wszystkie i daję "otwórz"

2) Po wykonaniu powyższych czynności wyskakuje okienko błędu: "Unable to load graphics system driver"
Nie ma tam innej opcji jak tylko nacisnąć "OK"

3) Po naciśnięciu tejże opcji wyskakuje kolejne okienko: "BŁĄD KRYTYCZNY: Unhandled Access Violation Reading 0x0000 Exception at e6002acah"
i znów mam tylko jedną opcję "OK"

4) Następnie wszystko się zamyka i wyskakuje tylko okienko dotyczące wysłania raportu.


I tak oto kończy się moja zabawa z autocadem. Problem jest o tyle większy, że mi ten program jest potrzebny na studia bo muszę wykonywac na nim projekty.

Opiszę jeszcze czego już próbowałem: (mój system to Windows 7 Home Premium, 64 bit, karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 5470)

A więc:
a) przy uruchamianiu zaznaczyłem opcję "uruchom jako administrator"
b) próbowałem uruchamiania wg zgodności z Windows 7, Windows Vista, a nawet z Windows 2008 - więcej możliwości u mnie nie ma
c) Wszedłem w Panel sterowania, czy mój komputer, (nie pamiętam) i tam w kartę graficzną, i zaaktualizowałem najnowsze sterowniki
d) ściągałem patche ze strony autodesku (nie wszystkie bo nie wiedziałem które)
e) po instrukcjach kolegi studiującego informatykę próbowałem jakiegoś zaminiania plików - teraz nie wiem czy ma to wpływ
WIĘCEJ NIE POTRAFIĘ, NA DODATEK JESTEM SŁABY W DZIEDZINIE INFORMATYKI

Dodam jeszcze jedno: nie zależnie jaką wersję ściągnę - żadna nie działa. Ściągałem 2013, 2010 i w każdej robi się ten sam błąd.
Kiedy na stronie autodesku naciskam opcję "download now" najpierw pobiera się program: "Autodesk Download Manager" a następnie tym programem pobierałem Autocada.

I mam jeszcze jedną sprawę gdyby ta powyższ nie wypaliła:

W domu mam jeszcze inny komputer - stacjonarny (Vista Home Premium, karta NVIDIA GEFORCE 8600 GT chyba). Miesiąc temu wrócił z naprawy - była wymieniana płyta główna. Nie było z nim problemów, aż do kiedy próbowałęm na nim ściągnąć autocada. Gdy na laptopie mi nie wychodziło, próbowałem tam, ale tam wyskakuje błąd 1606 - brak miejsca na dysku D. A mam na nim 32 GB wolnego miejsca...? Nie rozumiem...? I dlatego też tam w ogóle nie da się ściągnąć autocada. :(

Aha i jeszcze jedno. Gdy instalowałem na laptopie Autocada to przy instalacji wyskoczył taki mały trójkąt żółty (jak jakieś ostrzeżenie). Było tam napisane, że jest za mało miejsca - sprawdź wymagania. W wymaganiach dla autocada pisze że potrzebne sa bodajże 2GB, a ja mam o wiele wiele więcej. Jednakże instalacja mogła się rozpocząć więc uznałem że to tylko takie ostrzeżenie nie poparte danymi.

Ludzie! Pomóżcie mi, bo mi to potrzebne na wczoraj. Nawet jestem skłonny zapłacić za pomoc, bo od dwóch tygodni nie zrobiłem nic, a nikt mi nie umie pomóc. PROSZĘ o szybkie i rzeczowe odpowiedzi, a może jest ktoś z okolic Katowic, żeby wpaść dziś i za 50 zł to zrobić - również bym się zgodził.
Adamek0694
 
Posty: 2
Dołączył(a): paź 27, 2013 10:25

Re: AutoCAD 2014 - błąd krytyczny PILNIE potrzebna pomoc

Postprzez Adamek0694 » paź 27, 2013 14:27

Czy nie ma nikogo kto by wiedział coś na ten temat???
Adamek0694
 
Posty: 2
Dołączył(a): paź 27, 2013 10:25

Re: AutoCAD 2014 - błąd krytyczny PILNIE potrzebna pomoc

Postprzez cashan » paź 28, 2013 12:02

Zadzwoń do jakiegoś dystrybutora. Np. w PROCAD'zie są mili ludzie. Raczej pomogą...
cashan
 
Posty: 239
Dołączył(a): gru 02, 2005 13:02

Re: AutoCAD 2014 - błąd krytyczny PILNIE potrzebna pomoc

Postprzez velaskez » paź 28, 2013 15:10

1. Wywal tego Autocada co masz bo tam już nieźle namieszałeś.
2. Wyłącz Antywirusa oraz UAC (http://windows.microsoft.com/en-CA/wind ... -on-or-off), przed instalacją.
3. Zainstaluj Autocada, nie uruchamiaj.
4. Zainstaluj WSZYSTKIE Patche do Twojej wersji ze strony http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps ... ID=9240618
5. Ściągnij i zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej.
6. Ponownie włącz Antywirusa oraz UAC.

Powinno zadziałać.
velaskez
 
Posty: 941
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: UK

Re: AutoCAD 2014 - błąd krytyczny PILNIE potrzebna pomoc

Postprzez olgak » mar 14, 2019 17:29

Napisz do Cadsoft powinni pomóc w temacie https://cadsoft.pl/kontakt/
olgak
 
Posty: 2
Dołączył(a): mar 14, 2019 17:12


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników