_

BŁĄD 46 autocad 2013, 2009LT, 2009 mechanical

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

BŁĄD 46 autocad 2013, 2009LT, 2009 mechanical

Postprzez Mattias » paź 01, 2019 21:22

Dzień dobry
po instalacji z płyty tych 3 wersji autocad wyskakuje taki błąd przy aktywacji licencji.
Czy to możliwe, że powodem jest, ze są na windows 8 lub vista a ja posiadam win10?
Jeśli tak, to w jaki sposób mogę to zmienić?
pozdrawiam
Mattias
 
Posty: 5
Dołączył(a): paź 17, 2017 22:07

Re: BŁĄD 46 autocad 2013, 2009LT, 2009 mechanical

Postprzez miro88 » paź 01, 2019 22:05

Produkty bazujące na programie AutoCAD w wersjach 2013 i 2014 nie będą aktualizowane w celu zapewnienia ich zgodności z Windows 10.
http://www.pccpolska.pl/windows-10-inst ... -autodesk/
miro88
 
Posty: 69
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka

Re: BŁĄD 46 autocad 2013, 2009LT, 2009 mechanical

Postprzez miro88 » paź 01, 2019 22:09

miro88
 
Posty: 69
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka

Re: BŁĄD 46 autocad 2013, 2009LT, 2009 mechanical

Postprzez Mattias » paź 02, 2019 06:59

nie bardzo rozumiem Twoja odpowiedź.
jest możliwość pobrania tej licencji 2013 autocad czy też nie? tak żeby działało to na win 10.
posiadam 3 wersje cada więc oddam jednego za pomoc w zainstalowaniu i działaniu chociaż jeden z nich na moim PC win 10.
pozdrawiam
Mattias
 
Posty: 5
Dołączył(a): paź 17, 2017 22:07

Re: BŁĄD 46 autocad 2013, 2009LT, 2009 mechanical

Postprzez gieborywar » paź 02, 2019 07:58

Tak przy okazji to jeśli chodzi o wersje 2009 to poczytaj sobie to:
u-miercanie-starszych-aplikacji-przez-autodesk-t114327.html#p7750941
autocad-2010-bez-wsparcia-autodesku-t114359.html

A jeśli chodzi o wersję 2013 to powinna Ci pójść. Poszukaj hotfixów lub service pack-ów na stronie autodesku.
Ja na windows 10 próbnie zainstalowałem Autodesk Product Design Siute 2012 z Autocadem Mech. i inventorem na pokładzie i wszystko działa, więc 2013 tym bardziej powinna Ci pójść. Aktywacja powinna zadziałać. Jeśli nie, to zgłoś się do dystrybutora o kod aktywacyjny.

Jeśli na tym komputerze miałeś zainstalowane już jakieś produkty autodesku to usuń wszystkie stare pliki wg tej instrukcji:
http://www.pccpolska.pl/jak-poprawnie-o ... -autodesk/
gieborywar
 
Posty: 82
Dołączył(a): lis 28, 2013 09:03

Re: BŁĄD 46 autocad 2013, 2009LT, 2009 mechanical

Postprzez Mattias » paź 02, 2019 15:23

Cześć
na chwilę obecną mam zainstalowane 3 programy autocad.
Czy teraz muszę wykonać następujące kroki?
1. Usunąć wszystkie wersje autocad.
2. zainstalować na nowo autocad 2013
3. zainstalować coś stąd ?
https://knowledge.autodesk.com/support/ ... lease=2013
4. Włączyć program i spróbować aktywować licencje online?
Czy error 46 na pewno mówi o tym błędzie?
pozdrawiam
Mattias
 
Posty: 5
Dołączył(a): paź 17, 2017 22:07

Re: BŁĄD 46 autocad 2013, 2009LT, 2009 mechanical

Postprzez gieborywar » paź 03, 2019 08:06

Nie powiem Ci co z błędem 43. Poszukaj w Googlach to może czegoś więcej się dowiesz.
https://www.google.com/search?q=autocad ... e&ie=UTF-8


Wiem jedno. AutoCad-a 2009 już nie aktywujesz. Na chwilę obecną możesz go "wyrzucić do kosza".
Jeśli chodzi o 2013 to powinno Ci zadziałać. Odinstaluj wszystko co masz wg instrukcji i spróbuj ponownie zainstalować 2013. Następnie spórbuj aktywować. Jeśli to się nie uda, zainstaluj SP i ewentualnie jakieś hotfixy - spróbuj ponownie z aktywacją.

Więcej nie jestem w stanie Ci pomóc.
gieborywar
 
Posty: 82
Dołączył(a): lis 28, 2013 09:03


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników