_

Blok dynamiczny atrybut stan widoczności

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Re: Blok dynamiczny atrybut stan widoczności

Postprzez piotr.wloszynski » lut 11, 2019 22:22

@kojacek
kojacek napisał(a):OjTam. Wystarczy tylko dobrze zdefiniować blok. Po zmianie stanu rzecz jasna REGEN.
Oczywiście że można zLISPować zREAktorować itp. ale przecież nie trzeba <click>:

DynBlockAttribViewState.gif


Witam,
pomożesz z ty blokiem? Nie wiem jak to zrobić.
piotr.wloszynski
 
Posty: 8
Dołączył(a): sty 17, 2019 18:21

Re: Blok dynamiczny atrybut stan widoczności

Postprzez kojacek » lut 12, 2019 07:26

piotr.wloszynski napisał(a):@kojacek
pomożesz z ty blokiem? Nie wiem jak to zrobić.


1) W bloku dynamicznym musisz mieć zdefiniowany atrybut
2) Po wstawieniu bloku...
3) Ustalasz wartość atrybutu jako:
4) Pole danych -> Obiekt ->
5) Wskazujesz wstawiony blok ->
6) -> Stan widoczności

<click>
DynamicAtts.gif


voila!
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5492
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: Blok dynamiczny atrybut stan widoczności

Postprzez piotr.wloszynski » lut 12, 2019 09:23

kojacek napisał(a):1) W bloku dynamicznym musisz mieć zdefiniowany atrybut
....
voila!


Dzięki, to już działa, nie wiedziałem że tak można wstawić pole do atrybutu, zawsze myślałem że tylko przez edycję bloku ;-)
Jak jednak zapisać blok aby na stałe widoczność była w atrybucie.
Jak zapisuję blok PISZBLOK to wartość ta ucieka.
Aktualizuję bloki funkcją _.INSERT i chciałbym aby po aktualizacji wszystkie bloki miały atrybut jak widoczność.
piotr.wloszynski
 
Posty: 8
Dołączył(a): sty 17, 2019 18:21

Re: Blok dynamiczny atrybut stan widoczności

Postprzez kojacek » lut 12, 2019 18:10

piotr.wloszynski napisał(a):
Dzięki, to już działa, nie wiedziałem że tak można wstawić pole do atrybutu, zawsze myślałem że tylko przez edycję bloku ;-)
Jak jednak zapisać blok aby na stałe widoczność była w atrybucie.
Jak zapisuję blok PISZBLOK to wartość ta ucieka.
Aktualizuję bloki funkcją _.INSERT i chciałbym aby po aktualizacji wszystkie bloki miały atrybut jak widoczność.


Nie da się. W końcu wartość atrybutu to field stanu widoczności bloku do którego tenże należy. Czyli musi istnieć wstawienie. Samo poczęcie bloku nie wystarcza... ;)
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5492
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Poprzednia strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: perlon