_

Blok dynamiczny - jeden atrybut dwa stany widoczności.

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Blok dynamiczny - jeden atrybut dwa stany widoczności.

Postprzez CADskader » lut 12, 2019 15:07

Cześć wszystkim.
Dopiero zaczynam poznawać mechanikę bloków dynamicznych i potrzebuję waszej pomocy.
Chcę stworzyć blok dynamiczny który będzie posiadał dwa stany widoczności oraz jeden atrybut.
Ktoś ma jakiś pomysł jak to zrobić czy to jest możliwe.
Nie chcę tworzyć drugiego atrybutu dla drugiej widoczności.
Załączniki
blck1.jpg
blck2.jpg
CADskader
 
Posty: 2
Dołączył(a): lut 12, 2019 14:45

Re: Blok dynamiczny - jeden atrybut dwa stany widoczności.

Postprzez kojacek » lut 12, 2019 18:12

CADskader napisał(a):Cześć wszystkim.
Dopiero zaczynam poznawać mechanikę bloków dynamicznych i potrzebuję waszej pomocy.
Chcę stworzyć blok dynamiczny który będzie posiadał dwa stany widoczności oraz jeden atrybut.
Ktoś ma jakiś pomysł jak to zrobić czy to jest możliwe.
Nie chcę tworzyć drugiego atrybutu dla drugiej widoczności.


Jest jak najbardziej - atrybut musi być widoczny w obu (lub więcej) stanach widoczności.
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5492
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: Blok dynamiczny - jeden atrybut dwa stany widoczności.

Postprzez CADskader » lut 14, 2019 16:35

Ten sam atrybut w dwóch stanach widoczności działa tylko wyświetla się w tej samej pozycji. Jak zrobić aby atrybut w drugim stanie widoczności (Poz2) był w innej lokalizacji niż w pierwszym stanie (Poz1)? Dokładnie chodzi o to aby w drugiej pozycji znajdował się w okręgu.
Załączniki
blck3.jpg
blck4.jpg
blck4.jpg (9.97 KiB) Przeglądane 82 razy
blck5.jpg
CADskader
 
Posty: 2
Dołączył(a): lut 12, 2019 14:45


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników