_

Blok parametryczny pole nie odświeża wartości

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Blok parametryczny pole nie odświeża wartości

Postprzez kwaart » lip 10, 2017 15:26

Witam.
Mam problem z blokami parametrycznymi, w których są wstawione pola odwołujące się do właściwości wskazanych obiektów.
Co bardziej denerwuje, to wcześniejsze bloki też przestały się odświeżać mimo regeneracji.
W załączeniu prosty blok z polem odwołującym się poprzez fole funkcji do wartości atrybutu. Przy jego definiowaniu roboczo przelicza wartość pola prawidłowo. Czy zmieniłem niechcący jakąś zmienną systemową?

W załączeniu 2 bloki ze zrzutami definicji pół. Co ciekawsze w bloku: Kota ruchoma 2017 + nowe pole.dwg, (otrzymanego z Forum.CAD) pole oryginalne działa a nowe NIE

Nie sądzę aby była to kwestia wersji CAD'a, bo nie działały by wszystkie pola.

Będę wdzięczny za szybka diagnoze i pomoc, bo mam na cito do "naprawy" kilka moich bloków i uzupełniania projektu. Z góry dziękuję
Załączniki
Kota ruchoma 2017 + nowe pole_blok z polem współrzędnych wstawienia bloku - definicja.gif
kolejne kroki przy definiowaniu pola odnoszącego sie do współrzędnej Y punktu wstawienia
Kota ruchoma 2017 + nowe pole.dwg
blok częściowo działający
(62.09 KiB) Pobrane 10 razy
blok z polem - definicja.gif
kolejne kroki przy definiowaniu pola odnoszącego sie do atrybutu POM.POW
$_O_pomieszczenie v1 (j1cm)_$.dwg
nowy blok z martwymi polami (POM.POW)
(59.88 KiB) Pobrane 4 razy
Pozdrawiam i dobrego dnia, kwaki z kwaart [AC2008PL]
kwaart
 
Posty: 57
Dołączył(a): lut 13, 2015 11:11

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników