_

Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

Postprzez sauron-83 » wrz 14, 2017 11:39

kojacek napisał(a):
sauron-83 napisał(a):dokładnie tak jak mówisz, dzięki.
pzdr


Podobnie zmiana:
Kod: Zaznacz cały
(cd:BLK_SetDynamicProps (car (entsel)) "F1" 1)

i
Kod: Zaznacz cały
(cd:BLK_SetDynamicProps (car (entsel)) "F1" 0)


a nie:

Kod: Zaznacz cały
(cd:BLK_SetDynamicProps (car (entsel)) "F1" "R")

tak, ogarnąłem ...
faktycznie nie sprawdziłem sobie wcześniej Pack'owym cd:BLK_GetDynamicProps - jak zasugerowałeś
toteż błądziłem - ale też na usprawiedliwienie dodam że krótką chwilkę poświęciłem na test przy parametrze FLIP.
Teraz wszystko jasne i chodzi jak "cza".

Chylę czoła ;)
pozdrawiam sauron
sauron-83
 
Posty: 293
Dołączył(a): sie 05, 2008 15:25

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

Postprzez Piotrpawlow » wrz 19, 2017 14:18

Witam,

Udało mi się w końcu ogarnąć temat wyboru bloków z odpowiednim parametrem widoczności.
Problemem u mnie było to że w opisie stanu widoczności używałem tekstu ze spacjami np "Sufit właściwy" co powodowało nieprawidłowe działanie. Zamiana tego opisu na "Sufit_właściwy" naprawiła problem.

Dzięki.
Piotrpawlow
 
Posty: 14
Dołączył(a): gru 30, 2016 00:23

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

Postprzez Piotrpawlow » wrz 19, 2017 15:03

Witam,

Czy można by było rozwinąć trochę temat i stworzyć LISPa który otwierał by okno i dawał możliwość wyboru bloków na zadanej warstwie z odpowiednim parametrem widocznośći.

Trochę informacji:

Mamy kilka bloków o różnej nazwie ale z tymi samymi parametrami widoczności, tzn:
BLOK1
nazwa: Test1
Widoczność:
1
2
3

BLOK2
nazwa: Test2
Widoczność:
1
2
3

Program po uruchomieniu otwiera okienko z trzema sekcjami filtrowania:
1) wybór warstwy lub warstw (możliwość zaznaczenia konkretnych warstw).
2) wybór bloków dynamicznych znajdujących się w po selekcji sekcji 1 (możliwość zaznaczenia konkretnych bloków z listy)
3) Wybór parametrów bloków po selekcji sekcji 2 (zaznaczenie konkretnego parametru widoczności)
Piotrpawlow
 
Posty: 14
Dołączył(a): gru 30, 2016 00:23

Poprzednia strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników