_

Bloki-filtrowanie z rysunku

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Bloki-filtrowanie z rysunku

Postprzez maania01 » lut 23, 2018 15:43

Dzień dobry,
Mam szybkie pytanie, czy w Autocad 2017 LT jest możliwość wyselekcjonowania (wyboru z rysunku) grupy bloków tylko po ich nazwie częściowej? Da się to wykonać bez używania programów zewnętrznych? Może ktoś miał kiedykolwiek taki problem?


Z góry dziękuję,
Podrawiam
maania01
 
Posty: 4
Dołączył(a): paź 19, 2016 07:20

Re: Bloki-filtrowanie z rysunku

Postprzez ziele_o2k » lut 23, 2018 16:20

maania01 napisał(a):Dzień dobry,
Mam szybkie pytanie, czy w Autocad 2017 LT jest możliwość wyselekcjonowania (wyboru z rysunku) grupy bloków tylko po ich nazwie częściowej? Da się to wykonać bez używania programów zewnętrznych? Może ktoś miał kiedykolwiek taki problem?


Z góry dziękuję,
Podrawiam

Raczej ciężko w LT, jedynie polecenie _Filter może coś pomóc.
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 719
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Bloki-filtrowanie z rysunku

Postprzez maania01 » lut 24, 2018 17:42

ziele_o2k napisał(a):
maania01 napisał(a):Dzień dobry,
Mam szybkie pytanie, czy w Autocad 2017 LT jest możliwość wyselekcjonowania (wyboru z rysunku) grupy bloków tylko po ich nazwie częściowej? Da się to wykonać bez używania programów zewnętrznych? Może ktoś miał kiedykolwiek taki problem?


Z góry dziękuję,
Podrawiam

Raczej ciężko w LT, jedynie polecenie _Filter może coś pomóc.

Ok, zaczalem od tej funkcji, ale niestety żadna kombinacja nie zadzialala... Moze jest jakis inny sposob na rozwiazanie tego problemu?
maania01
 
Posty: 4
Dołączył(a): paź 19, 2016 07:20


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników