_

[AutoCAD]Bryła, wyciaganie- kontur

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

[AutoCAD]Bryła, wyciaganie- kontur

Postprzez walerian » wrz 12, 2017 01:58

Witam,
jestem na etapie nauki- tworzę klucz. Nasady klucza bez problemu wyciągnąłem, jednak trzonek już nie. Nie mam już pomysłów jak to przekształcić w obszar lub cokolwiek innego, dającego się przekształcić w bryłę 3d..
Pozdrawiam
Załączniki
klucz.dwg
(61.28 KiB) Pobrane 8 razy
walerian
 
Posty: 2
Dołączył(a): wrz 12, 2017 01:53

Re: [AutoCAD]Bryła, wyciaganie- kontur

Postprzez akor » wrz 12, 2017 13:47

Po pierwsze niepotrzebnie grupujesz to jest jeden obiekt polilinia.
Po drugie ta polilinia sama się ze sobą przecina co w przesadzie pokazałem w powiększeniu. To nie pozwala AC wyciągnąć bryły.

akor
akor
 
Posty: 476
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17

Re: [AutoCAD]Bryła, wyciaganie- kontur

Postprzez akor » wrz 12, 2017 16:51

Zapomniałem o załączniku.
Oto on
1.jpg

akor
akor
 
Posty: 476
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17

Re: [AutoCAD]Bryła, wyciaganie- kontur

Postprzez walerian » wrz 12, 2017 22:59

dzięki za Twój czas i pomoc. Sam bym do tego nie doszedł.

niestety - dalej wyciąga sam kontur (obrys), pomimo przerysowania na nowo
mam, trzeba było przekonwertować wszystko na polinię
walerian
 
Posty: 2
Dołączył(a): wrz 12, 2017 01:53


Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników