_

CAD CAM 4 FUN :-)

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

CAD CAM 4 FUN :-)

Postprzez krank1 » maja 28, 2014 16:17

Cześć,
aby praca nie była monotonna :)

https://www.youtube.com/watch?v=BRFVQtCz1Ig


misiek.jpg
misiek.jpg (77.54 KiB) Przeglądane 1806 razy

Pozdrawiam
wojtek
www.ggtech.com.pl

Polskie Forum ProEngineer
http://pfproe.pl/pfp/forum/index.php
Avatar użytkownika
krank1
 
Posty: 268
Dołączył(a): sie 03, 2006 12:05

Re: CAD CAM 4 FUN :-)

Postprzez MYCA » maja 28, 2014 18:40

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
------------------

Pozdr. :D tomek
Avatar użytkownika
MYCA
 
Posty: 3291
Dołączył(a): lip 27, 2008 12:38

Re: CAD CAM 4 FUN :-)

Postprzez gambolo » maja 29, 2014 06:53

Pięknie pięknie :)
Gratulacje :).
gambolo
 
Posty: 1000
Dołączył(a): gru 02, 2010 13:10

Re: CAD CAM 4 FUN :-)

Postprzez krank1 » maja 31, 2014 09:38

Dzięki, ale technicznie to ta "część" i tak wypada blado np przy słynnym już kasku robionym w Hypermill :)
https://www.youtube.com/watch?v=knuz38oT2kc
Co do misia- jak ktoś wybiera się na MachTool, to może go odwiedzić przy stoisku Hermle.
www.ggtech.com.pl

Polskie Forum ProEngineer
http://pfproe.pl/pfp/forum/index.php
Avatar użytkownika
krank1
 
Posty: 268
Dołączył(a): sie 03, 2006 12:05

Re: CAD CAM 4 FUN :-)

Postprzez kruuger » maja 31, 2014 22:58

krank1 napisał(a):Dzięki, ale technicznie to ta "część" i tak wypada blado np przy słynnym już kasku robionym w Hypermill :)
https://www.youtube.com/watch?v=knuz38oT2kc
Co do misia- jak ktoś wybiera się na MachTool, to może go odwiedzić przy stoisku Hermle.

dobre. ile to sie "rzezbilo" tak z ciekawosci ?
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4868
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: CAD CAM 4 FUN :-)

Postprzez krank1 » cze 02, 2014 10:16

Łącznie około 3-4 godziny modelowania w CAD i jakieś 55 godzin w CAM + obróbka, ile samej pracy maszyny trudno powiedzieć, ale na pewno powyżej 70% tego czasu.
Pozdrawiam
wojtek
www.ggtech.com.pl

Polskie Forum ProEngineer
http://pfproe.pl/pfp/forum/index.php
Avatar użytkownika
krank1
 
Posty: 268
Dołączył(a): sie 03, 2006 12:05

Re: CAD CAM 4 FUN :-)

Postprzez dar000 » cze 24, 2014 11:40

Szybciej i taniej można to wykonać drukując na drukarce 3d:)
dar000
 
Posty: 7
Dołączył(a): cze 12, 2014 14:43

Re: CAD CAM 4 FUN :-)

Postprzez krank1 » cze 30, 2014 17:57

Pewnie ale nie o to chodzi w tej zabawie :)

poniżej jeszcze antonówka frezowana na pewną okazję

jablko.jpg


Pozdrawiam
wojtek
www.ggtech.com.pl

Polskie Forum ProEngineer
http://pfproe.pl/pfp/forum/index.php
Avatar użytkownika
krank1
 
Posty: 268
Dołączył(a): sie 03, 2006 12:05

Re: CAD CAM 4 FUN :-)

Postprzez krank1 » wrz 09, 2014 18:12

www.ggtech.com.pl

Polskie Forum ProEngineer
http://pfproe.pl/pfp/forum/index.php
Avatar użytkownika
krank1
 
Posty: 268
Dołączył(a): sie 03, 2006 12:05

Re: CAD CAM 4 FUN :-)

Postprzez MYCA » wrz 09, 2014 21:46

:lol: Czesc Wojtek,

Ty to masz czas, Zdrowie ( bo sprawdzales czy smakuje!) i leb...!!! :lol: :lol: :lol:
------------------

Pozdr. :D tomek
Avatar użytkownika
MYCA
 
Posty: 3291
Dołączył(a): lip 27, 2008 12:38

Następna strona

Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników