_

Cad i inventor

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

Re: Cad i inventor

Postprzez Mirek999 » lis 12, 2018 14:08

Podbijam - bo jest to dla mnie ważne.
Mirek999
 
Posty: 88
Dołączył(a): sty 14, 2015 07:52

Re: Cad i inventor

Postprzez tomaszjar » lis 13, 2018 17:06

To się nie rozumiemy. Daj jakieś obrazki z opisami.
T.Jarmuszczak
http://pccpolska.pl, tomaszjar@pccpolska.pl
http://sklep.pccpolska.pl
http://pccpolska.pl/szkolenia
PCC Polska - Autodesk Gold Partner
Autodesk Autorized Training Center
Avatar użytkownika
tomaszjar
 
Posty: 320
Dołączył(a): sie 04, 2010 22:30
Lokalizacja: Wrocław

Re: Cad i inventor

Postprzez Mirek999 » lis 14, 2018 14:54

Przesłałem na e-mail.
Mirek999
 
Posty: 88
Dołączył(a): sty 14, 2015 07:52

Re: Cad i inventor

Postprzez tomaszjar » lis 15, 2018 00:28

chyba o to chodzi
ScreenShot024.jpg

Jak robisz przekrój to Inventor robi to tylko z widocznych części, a pozostałe odrzuca. Nie ma co klikać widoczności bo tych części po prostu nie ma.

Ja w rzucie izometrycznym zrobiłem widok Nakładkowy.
Czyli na połówkę widoku w izometrii nałożyłem cały widok. połowa linii się pokryła, a drugą połowę widać.
I z tym nałożonym widoku możesz wyłączać widoczność części.
Ja pracuje w Inventor 2019.2. Ma on dodaną nową funkcjonalność widoku nakładowego, którą to umożliwia.
W wersji 2014 będziesz musiał zrobić w zespole nową Reprezentację Położenia i ją nałożyć w rysunku na przekrój. (nie próbowałem w 2014)
T.Jarmuszczak
http://pccpolska.pl, tomaszjar@pccpolska.pl
http://sklep.pccpolska.pl
http://pccpolska.pl/szkolenia
PCC Polska - Autodesk Gold Partner
Autodesk Autorized Training Center
Avatar użytkownika
tomaszjar
 
Posty: 320
Dołączył(a): sie 04, 2010 22:30
Lokalizacja: Wrocław

Re: Cad i inventor

Postprzez Mirek999 » lis 15, 2018 08:27

Tak spróbuję zrobić.

Dziękuję za pomoc.

Swoją drogą... może warto w kolejnej wersji Inventora wprowadzić taką zmianę, żeby w trakcie robienia przekroju Inventor nie odrzucał z drzewka elementów nie biorących bezpośredniego udziału w przekroju?
Tak jest w SolidWorsie i działa to bardzo dobrze.
Mirek999
 
Posty: 88
Dołączył(a): sty 14, 2015 07:52

Poprzednia strona

Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników