_

[LISP] CADPL-Pack-v1.lsp [Dyskusja]

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Re: [LISP] CADPL-Pack-v1.lsp [Dyskusja]

Postprzez wilda » maja 16, 2019 15:48

Ściągnąłem dziś najnowszy plik pomocy do cad-packa i nie mogę z niego korzystać.
Po uruchomieniu mam coś takiego:
Załączniki
blad help.jpg
wilda
 
Posty: 248
Dołączył(a): gru 18, 2007 21:41

Re: [LISP] CADPL-Pack-v1.lsp [Dyskusja]

Postprzez kruuger » maja 21, 2019 09:20

wilda napisał(a):Ściągnąłem dziś najnowszy plik pomocy do cad-packa i nie mogę z niego korzystać.
Po uruchomieniu mam coś takiego:

otworz go gdzies z dysku z Twojego folderu. Zadne temp czy przez siec.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4857
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: [LISP] CADPL-Pack-v1.lsp [Dyskusja]

Postprzez wilda » maja 21, 2019 10:08

Otwieram z dysku z komputera z folderu tego samego co poprzednia wersja pliku z 2012 roku, która otwiera się bez problemu.
Wydaje mi się, że wówczas była ona spakowana zip'em, a nie tak jak teraz od razu w pliku .chm.
Może to być przyczyną?
wilda
 
Posty: 248
Dołączył(a): gru 18, 2007 21:41

Re: [LISP] CADPL-Pack-v1.lsp [Dyskusja]

Postprzez kruuger » maja 21, 2019 14:45

wilda napisał(a):Otwieram z dysku z komputera z folderu tego samego co poprzednia wersja pliku z 2012 roku, która otwiera się bez problemu.
Wydaje mi się, że wówczas była ona spakowana zip'em, a nie tak jak teraz od razu w pliku .chm.
Może to być przyczyną?

zip nie ma znaczenia. cos musi ci blokac wyswietlanie. ten chm to sa skompresowane strony html.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4857
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: [LISP] CADPL-Pack-v1.lsp [Dyskusja]

Postprzez wilda » maja 21, 2019 20:14

Dziwne, że wersja pliku pomocy z 2012 roku otwiera się normalnie.
Jedyna różnica to spakowana zip'em i zwykła chm? czy może coś zostało zmienione w pliku pomocy?
Poza tym w opisie do ściągnięcia pliku jest taka uwaga:
Pliki zapisujemy klikając prawym klawiszem myszy na link i wybierając "Zapisz element docelowy jako..."

Nie ma u mnie takiej możliwości. Pewnie w rożnych wersjach windowsa jest inaczej.
Załączniki
zapisz jako.jpg
wilda
 
Posty: 248
Dołączył(a): gru 18, 2007 21:41

Re: [LISP] CADPL-Pack-v1.lsp [Dyskusja]

Postprzez ziele_o2k » maja 21, 2019 21:39

wilda napisał(a):Dziwne, że wersja pliku pomocy z 2012 roku otwiera się normalnie.
Jedyna różnica to spakowana zip'em i zwykła chm? czy może coś zostało zmienione w pliku pomocy?
Poza tym w opisie do ściągnięcia pliku jest taka uwaga:
Pliki zapisujemy klikając prawym klawiszem myszy na link i wybierając "Zapisz element docelowy jako..."

Nie ma u mnie takiej możliwości. Pewnie w rożnych wersjach windowsa jest inaczej.

Nie windowsa, a przeglądarki. Otwórz stronę w edge'u to będziesz mógł zapisać jako :)
swoją drogą u mnie ostatnim windowsem, który ogarniał .chmy był chyba xp, potem już musiałem coś doinstalować, żeby ruszyło.
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 779
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: [LISP] CADPL-Pack-v1.lsp [Dyskusja]

Postprzez wilda » maja 22, 2019 00:28

U mnie dalej ostatnim windowsem jest XP.
Problem rozwiązany dzięki elektrodzie.
Wystarczyło odznaczyć ptaszka przy otwieraniu.
Załączniki
chm.jpg
wilda
 
Posty: 248
Dołączył(a): gru 18, 2007 21:41

Re: [LISP] CADPL-Pack-v1.lsp [Dyskusja]

Postprzez ziele_o2k » maja 22, 2019 07:50

To jeszcze Panie kruuger coś takiego na wstępie wyskakuje:
2019-05-22_07-47-23_hh.jpg
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 779
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: [LISP] CADPL-Pack-v1.lsp [Dyskusja]

Postprzez wilda » maja 22, 2019 08:55

Potwierdzam,
ale myślałem, że to może znowu tylko u mnie,bo nikt tego nie zgłaszał.
wilda
 
Posty: 248
Dołączył(a): gru 18, 2007 21:41

Re: [LISP] CADPL-Pack-v1.lsp [Dyskusja]

Postprzez kruuger » maja 22, 2019 12:09

ziele_o2k napisał(a):To jeszcze Panie kruuger coś takiego na wstępie wyskakuje:
2019-05-22_07-47-23_hh.jpg

tak jest, raczej z tym nic nie zrobimy.
z tym ptaszkie to faktycznie tak kiedys bylo na starym win.
trzeba by zrobic jakis research czy jest cos rownie prostego i przenosnego jak chm
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4857
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: asa