_

[LISP] CADPL - Tool translator [Tool]

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

[LISP] CADPL - Tool translator [Tool]

Postprzez kruuger » mar 13, 2012 09:54

macie checi na walke z translatorkiem?
ponownie mb.lsp wrzucamy na d:. poleceniem TRA uruchamiamy program.
plik zostaje zaczytany, odpowiednio przerobiony i wyswietlony w okienku, gotowy do edycji.

o ile wyciagniecie komentarzy bylo dosc proste tak proces odwrotny czyli zlepienie ich do postaci listy, ktora mozna zapisac do pliku to juz lekka zamiecha.

poki co zmiany widoczne sa tylko na liscie.
k.
Załączniki
Translator.lsp
(4.05 KiB) Pobrane 120 razy
Translate.dcl
(634 Bajtów) Pobrane 95 razy
MB.lsp
(702 Bajtów) Pobrane 142 razy
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4839
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: [LISP] CADPL - Tool translator [Tool]

Postprzez ZK » mar 13, 2012 10:16

Hmm... czy "cd:STR_GetKeyWord" to to samo co "cd:USR_GetKeyWord" ??
Bo nie kumam dlaczego jest inna nazwa...

ZK
**************************************
********* http://madebynati.com *********
**************************************
Avatar użytkownika
ZK
 
Posty: 1082
Dołączył(a): mar 11, 2009 12:08
Lokalizacja: Poznań

Re: [LISP] CADPL - Tool translator [Tool]

Postprzez kruuger » mar 13, 2012 10:23

ZK napisał(a):Hmm... czy "cd:STR_GetKeyWord" to to samo co "cd:USR_GetKeyWord" ??
Bo nie kumam dlaczego jest inna nazwa...

ZK

mb.lsp to tylko plik do testow. powstal jeszcze przez zmianami GetKeyWord.
masz racje. powinno byc USR ale to nie ma znaczenia
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4839
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: [LISP] CADPL - Tool translator [Tool]

Postprzez ZK » mar 13, 2012 10:26

Czegoś mi brakuje...
Mam załadowane te 3 pliki plus CADPL i coś takiego wychodzi:

Kod: Zaznacz cały
Command: tra
; error: bad argument type: listp -1


ZK

EDIT:
dobra, już mam - tutaj na sztywno ustawiłeś ścieżkę ;) "(cd:SYS_ReadFile nil "d:\\MB.lsp")" ...
Ostatnio edytowany przez ZK, mar 13, 2012 10:27, edytowano w sumie 1 raz
**************************************
********* http://madebynati.com *********
**************************************
Avatar użytkownika
ZK
 
Posty: 1082
Dołączył(a): mar 11, 2009 12:08
Lokalizacja: Poznań

Re: [LISP] CADPL - Tool translator [Tool]

Postprzez kruuger » mar 13, 2012 10:27

ZK napisał(a):Czegoś mi brakuje...
Mam załadowane te 3 pliki plus CADPL i coś takiego wychodzi:

Kod: Zaznacz cały
Command: tra
; error: bad argument type: listp -1


ZK

a mb.lsp ma na d: ?
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4839
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: [LISP] CADPL - Tool translator [Tool]

Postprzez kojacek » mar 13, 2012 10:29

kruuger napisał(a):
ZK napisał(a):Hmm... czy "cd:STR_GetKeyWord" to to samo co "cd:USR_GetKeyWord" ??
Bo nie kumam dlaczego jest inna nazwa...

ZK

mb.lsp to tylko plik do testow. powstal jeszcze przez zmianami GetKeyWord.
masz racje. powinno byc USR ale to nie ma znaczenia
k.


Nie na razie nie ma. Ten plik będziemy "maltretowac"... Widzę że na liście zmianę podmienia elegancko - teraz do zmień chyba tylko dodać - operację zapisu pliku (?). Nie wiem co będzie lepiej... - po zmianie kazdej linii zapisać - czy może poczekać na wszystkie zmiany (i bawić się listą) i na koniec zapisz...? Co myślicie?
kojacek
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5450
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: [LISP] CADPL - Tool translator [Tool]

Postprzez kojacek » mar 13, 2012 10:31

kruuger napisał(a):a mb.lsp ma na d: ?

łe no pany - takie duże a ściezki se nie mogą zmienić. Ja zmieniłem na --mb.lsp (bo mam swój mb), + dodałem findfile. Po testach i tak dorobim przecie jaki getfiled.

kojacek
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5450
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: [LISP] CADPL - Tool translator [Tool]

Postprzez ZK » mar 13, 2012 10:34

łe no pany - takie duże a ściezki se nie mogą zmienić.


Nie chodzi, że nie mogą se zmienić, ino że nie zauważyłem od razu, że jest w ogóle jest jakaś ścieżka wprowadzona do kodu 8)

ZK
**************************************
********* http://madebynati.com *********
**************************************
Avatar użytkownika
ZK
 
Posty: 1082
Dołączył(a): mar 11, 2009 12:08
Lokalizacja: Poznań

Re: [LISP] CADPL - Tool translator [Tool]

Postprzez kruuger » mar 13, 2012 10:36

kojacek napisał(a):
kruuger napisał(a):
ZK napisał(a):Hmm... czy "cd:STR_GetKeyWord" to to samo co "cd:USR_GetKeyWord" ??
Bo nie kumam dlaczego jest inna nazwa...

ZK

mb.lsp to tylko plik do testow. powstal jeszcze przez zmianami GetKeyWord.
masz racje. powinno byc USR ale to nie ma znaczenia
k.


Nie na razie nie ma. Ten plik będziemy "maltretowac"... Widzę że na liście zmianę podmienia elegancko - teraz do zmień chyba tylko dodać - operację zapisu pliku (?). Nie wiem co będzie lepiej... - po zmianie kazdej linii zapisać - czy może poczekać na wszystkie zmiany (i bawić się listą) i na koniec zapisz...? Co myślicie?
kojacek

myslalem zapisywac na koncu. dodac poprostu przycisk.
jesli z grubsza dziala to teraz musze w to jeszcze raz popatrzec i jakos to ladnie poukladac bo zaraz sam sie w tym pogubie.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4839
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: [LISP] CADPL - Tool translator [Tool]

Postprzez ZK » mar 13, 2012 10:40

Poklikałem, działa i ładnie się zapowiada :)
Swoją drogą - iloma językami "władasz" kruugerku? :D

EDIT:
Cyrylicę też obsłuży?

ZK
**************************************
********* http://madebynati.com *********
**************************************
Avatar użytkownika
ZK
 
Posty: 1082
Dołączył(a): mar 11, 2009 12:08
Lokalizacja: Poznań

Następna strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników