_

CATIA - Kinematic Dressup

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

CATIA - Kinematic Dressup

Postprzez r4n » lut 10, 2019 19:48

Witam,
Dostałem finalne złożenie od młodszego kolegi, który puścił całe złożenie(kilkaset części) hurtowo najpierw przez CAD DUA, a później przez Q-checkera. Poprawił pięknie nazwy, pousuwał błędy, dopieścił model zgodnie z wymaganiami klienta, ale jak się można domyśleć, kinematykę szlak trafił.

Zagranica stęka, ze im wcześniej wprawiali wszystko w ruch suwaczkami, a teraz nic się nie dzieje.

W piątek udało mi się zmienić status DOF z 1 na 0 w mechanizmach i widzę, ze ktoś przytomnie budował wszystko na strukturze szkieletowej, więc luźne "linie" i płaszczyzny już się obracają tak jak bozia przykazała. Jest tylko drobne, ale...
Jak wspominałem jest kilkaset części, które by trzeba było zdessupować na nowo, tak by fizyczne części podążały za zanimowanym szkieletem. A to pewnie zajmie parę ładnych godzin.

Mam działającą kinematykę sprzed momentu Q-checkera i CAD DUA i teraz pytanie czy można ją skopiować tak by oszczędzić sobie czasu?? Macie jakiś pomysł jak to zrobić?

Pzdr
r4n
r4n
 
Posty: 154
Dołączył(a): gru 23, 2007 10:41

Re: CATIA - Kinematic Dressup

Postprzez lawka01 » lut 22, 2019 09:13

Czesc

Probowales Power Copy ??

pozdr
Tomek
lawka01
 
Posty: 5
Dołączył(a): cze 02, 2010 17:43

Re: CATIA - Kinematic Dressup

Postprzez ll » lut 22, 2019 12:35

lawka01 napisał(a):Czesc

Probowales Power Copy ??

pozdr
Tomek



W ten deseń to trzeba by było kombinować z product template o ile łyka kinematykę. Tylko trzeba mieć na to licencje w sam naprzód.
ll
 
Posty: 735
Dołączył(a): maja 05, 2011 17:43


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników