_

Catia - problem z ATI Radeon

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Catia - problem z ATI Radeon

Postprzez juka82 » maja 08, 2006 12:23

Witam!
Pracuję w Catii i mam problem z grafika (tak myślę). Jeżeli chcę wykonać jakąkolwiek operację (obrót bryły itd) to przy zaznaczaniu tejże bryły linie należące do niej pojawiają sie po kolei ale bardzo wolno co zajmuje mnóstwo czasu. Co może być przyczyną ?????

Laptop: AMD 64 Athlon 3500+ Ati Radeon Xpress 200M 128MB 512RAM 100GB HDD

Pozdrawiam[/b]
Juk@
juka82
 
Posty: 2
Dołączył(a): maja 08, 2006 12:11

Re: Catia - problem z ATI Radeon

Postprzez wizdar » maja 08, 2006 15:05

Ten sam problem co zwykle i to samo rozwiązanie

http://www.cad.pl/wwwboard/post-134634.html#134634

Aha, co do pytania o przyczynę to jest to karta grafiki, a raczej chipset płyty głównej, który spełnia funkcje GPU karty graficznej, a pamięć bierze z pamięci RAM. Zauważ że ustawiając w biosie pamięć dla karty na poziomie 128MB zostaje ci 384MB RAM (512-128)

Przy takiej karcie proponuję ustawić to na ok 32-64MB ta karta i tak tyle nie wykorzysta...
wizdar
 
Posty: 163
Dołączył(a): mar 08, 2006 11:44

Re: Catia - problem z ATI Radeon

Postprzez juka82 » maja 09, 2006 22:54

Dzięki serdeczne za pomoc. Na pierwszuy rzut oka działa:) ale jeszcze popracuję wiecej to zobaczę. A co do karty graficznej to posiada ona własna pamięć wiec pamięci mi nie zżera ;)

Pozdrawiam!
Juk@
juka82
 
Posty: 2
Dołączył(a): maja 08, 2006 12:11

Re: Catia - problem z ATI Radeon

Postprzez wizdar » maja 10, 2006 09:06

No cóż możliwe, że ma ona własną pamięć chociaż teraz gdybym miał kupować laptopa wziąłbym gf go6600 lub go7600. Niestety nie wiem czy w moim asus'ie da się wymienic grafe, a nawet jesli by sie dalo tam wcisnac gf6600, to chyba nie są one dostępne oddzielnie :(
wizdar
 
Posty: 163
Dołączył(a): mar 08, 2006 11:44

Re: Catia - problem z ATI Radeon

Postprzez paperdoll » lis 07, 2013 00:40



Ten link nie działa poprawnie. Szukałem długo i nic nie mogę znaleźć. Podpowiedźcie co zrobić bądź podajcie linka :)
paperdoll
 
Posty: 5
Dołączył(a): mar 05, 2013 15:22


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników