_

CATIA V5- uwidocznienie pkt splajn

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

CATIA V5- uwidocznienie pkt splajn

Postprzez Rwp » kwi 20, 2020 21:45

Witam,

Mam za zadanie zrobić model i dokumentacje wirnika. Problem polega na tym, że nie potrafię uwidocznić punktów składowych polecenia splajnu, po to aby móc je przerzucić na rysunek wykonawczy części, aby je wymiarować. Sama linia zarysu łopatki jest widoczna, ale brakuje punktów, tak jak na rys 2.

Załączam rysunki:

o te pkt. mi chodzi

https://zapodaj.net/60ed2eb0feeba.png.html

Rys. 2
https://zapodaj.net/ab695bb3d322a.jpg.html
Rwp
 
Posty: 2
Dołączył(a): kwi 20, 2020 21:34

Re: CATIA V5- uwidocznienie pkt splajn

Postprzez Sebkowski » kwi 20, 2020 22:15

Możesz to zrobić np. tak:
1. Punkty w szkicu zrobić jako Output.
https://zapodaj.net/d31c5f825b925.jpg.html
2. W "Properties" zaznacz opcję 3D Points (chyba, że jest już zaznaczona).
https://zapodaj.net/6fc51c6521a81.jpg.html
Sebkowski
 
Posty: 14
Dołączył(a): wrz 16, 2014 00:43

Re: CATIA V5- uwidocznienie pkt splajn

Postprzez Rwp » kwi 20, 2020 22:26

Sebkowski napisał(a):Możesz to zrobić np. tak:
1. Punkty w szkicu zrobić jako Output.
https://zapodaj.net/d31c5f825b925.jpg.html
2. W "Properties" zaznacz opcję 3D Points (chyba, że jest już zaznaczona).
https://zapodaj.net/6fc51c6521a81.jpg.html



Podziałało, brakło "outputa", we wcześniejszych modelach nawet, gdy miałem spaljn, wystarczyło użyć opcji show/hide.

Dziękuje bardzo :)
Rwp
 
Posty: 2
Dołączył(a): kwi 20, 2020 21:34


Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot]