_

Czy istnieje taka komenda odnośnie wymiarów?

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Czy istnieje taka komenda odnośnie wymiarów?

Postprzez et0 » lip 04, 2017 15:01

Czy jest odpowiednik komendy WARZMAKT dla wymiarów, tzn. wpisuję komendę, klikam istniejący wymiar na modelu i mam ustawiony taki sam styl wymiarowania. Często dostaje zwymiarowane rys. z porbionymi rzutniami ale muszę dorzucać wymiary, a przełączanie stylów na pasku jest frustrujące, tym bardziej jak na rys. jest dużo styli i tzeba sprawdzać który to który na liście
et0
 
Posty: 6
Dołączył(a): lip 04, 2017 14:52

Re: Czy istnieje taka komenda odnośnie wymiarów?

Postprzez ziele_o2k » lip 05, 2017 07:52

et0 napisał(a):Czy jest odpowiednik komendy WARZMAKT dla wymiarów (...)

Wbudowanego nic nie znajdziesz, ale tutaj masz krótkiego lispa, który będzie to robił:
Źródło
Kod: Zaznacz cały
;Set to current dimstyle by picking an object on desired dimstyle.
(defun C:SM ()
   (prompt "\Select Desired Dimstyle...")
   (command "-DIMSTYLE" "_R" "")   
   (princ)
)
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 504
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Czy istnieje taka komenda odnośnie wymiarów?

Postprzez et0 » lip 13, 2017 11:56

DZIAŁA TAK JAK CHCIAŁEM, DZIĘKI WIELKIE
et0
 
Posty: 6
Dołączył(a): lip 04, 2017 14:52


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników