_

CZY ISTNIEJE W AUTOCADZIE TAKI SPOSÓB RYSOWANIA ŁUKÓW

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Re: CZY ISTNIEJE W AUTOCADZIE TAKI SPOSÓB RYSOWANIA ŁUKÓW

Postprzez et0 » lip 18, 2017 15:12

Działa dokładnei tak jak tego oczekiwałem, dziękuję bardzo :D
et0
 
Posty: 7
Dołączył(a): lip 04, 2017 14:52

Re: CZY ISTNIEJE W AUTOCADZIE TAKI SPOSÓB RYSOWANIA ŁUKÓW

Postprzez badziewiak » lip 18, 2017 16:15

Zakładam że mowa o mojej zabawce. Jeśli tak, to jak chcesz, można się pobawić w wyświetlanie promienia, długości między punktami, długości łuku, kąta rozwarcia itp. ale nie wydaje mi się to konieczne. Może to wręcz zaciemniać.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2260
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: CZY ISTNIEJE W AUTOCADZIE TAKI SPOSÓB RYSOWANIA ŁUKÓW

Postprzez ziele_o2k » lip 18, 2017 16:40

badziewiak napisał(a):Zakładam że mowa o mojej zabawce. Jeśli tak, to jak chcesz, można się pobawić w wyświetlanie promienia, długości między punktami, długości łuku, kąta rozwarcia itp. ale nie wydaje mi się to konieczne. Może to wręcz zaciemniać.

Moje druga robi to samo co twoja, a pierwsza jest zdecydowanie ładniejsza, ale nie ma snapa niestety.
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 520
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: CZY ISTNIEJE W AUTOCADZIE TAKI SPOSÓB RYSOWANIA ŁUKÓW

Postprzez badziewiak » lip 18, 2017 17:00

Jak już zacząłeś spór... Moje działa z podglądem i ze snapami, a wskazanie trzeciego punktu nie ma moim zdaniem mylącego i niepotrzebnego śledzenia biegunowego względem drugiego punktu. Działa zgodnie z założeniami i bez zbędnych wodotrysków. Nie wspomnę o UCSach różnego kalibru.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2260
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: CZY ISTNIEJE W AUTOCADZIE TAKI SPOSÓB RYSOWANIA ŁUKÓW

Postprzez ziele_o2k » lip 18, 2017 19:53

badziewiak napisał(a):Jak już zacząłeś spór... Moje działa z podglądem i ze snapami, a wskazanie trzeciego punktu nie ma moim zdaniem mylącego i niepotrzebnego śledzenia biegunowego względem drugiego punktu. Działa zgodnie z założeniami i bez zbędnych wodotrysków. Nie wspomnę o UCSach różnego kalibru.

Sporu nie ma co zaczynać. Lisp jest jaki jest i swoje ograniczenia ma.
Ale swoją drogą, podglądu nie miałem w twojej funkcji tylko były punkty do wyklikania i pojawiał się łuk.
To śledzenie w moim lispie to akurat głupota, którą bez problemu można zmienić.
Chciałem jeszcze twojego luk3p.dll odpalić na innym kompie, ale coś takiego wywaliło:
20170718_0015.jpg
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 520
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: CZY ISTNIEJE W AUTOCADZIE TAKI SPOSÓB RYSOWANIA ŁUKÓW

Postprzez badziewiak » lip 18, 2017 20:00

Nie wiem dlaczego tak jest. Ścieżka z dysku twardego jest interpretowana jako ścieżka sieciowa. Jest to jakaś niedoróbka microsoftu. BTW: Jaka wersja autocada?

EDIT:
Spróbuj dodać folder z dll do ścieżek zaufanych.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2260
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: CZY ISTNIEJE W AUTOCADZIE TAKI SPOSÓB RYSOWANIA ŁUKÓW

Postprzez badziewiak » lip 18, 2017 20:11

badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2260
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Poprzednia strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników