_

Dodawanie przedrostka do nazw kilu warstw

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Dodawanie przedrostka do nazw kilu warstw

Postprzez mrduck89 » cze 15, 2018 10:48

Witam,

czy jest w AutoCad(wersja 2015) opcja w menadżerze warstw umożliwiająca, po wcześniejszym zaznaczeniu wybranych kilkunastu warstw, dodanie do nich wszystkich przedrostka charakterystycznego, np. _is. Umożliwia to potem dużo łatwiejsze filtrowanie warstw, wyszukiwanie itp.
mrduck89
 
Posty: 43
Dołączył(a): paź 21, 2011 14:07

Re: Dodawanie przedrostka do nazw kilu warstw

Postprzez ziele_o2k » cze 15, 2018 12:15

mrduck89 napisał(a):Witam,

czy jest w AutoCad(wersja 2015) opcja w menadżerze warstw umożliwiająca, po wcześniejszym zaznaczeniu wybranych kilkunastu warstw, dodanie do nich wszystkich przedrostka charakterystycznego, np. _is. Umożliwia to potem dużo łatwiejsze filtrowanie warstw, wyszukiwanie itp.

W menadżerze warstw nie ma, ale jest inne polecenie co się nazywa _rename <klik>:
Rename.gif
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 732
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Dodawanie przedrostka do nazw kilu warstw

Postprzez mrduck89 » cze 15, 2018 13:29

Bardzo dziękuję.

Właśnie o to polecenie chodziło, bardzo pomocne
mrduck89
 
Posty: 43
Dołączył(a): paź 21, 2011 14:07


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników