_

--> draft sight - pytanie, proszę o pomoc

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

--> draft sight - pytanie, proszę o pomoc

Postprzez lukasz28 » wrz 09, 2011 11:59

Witam

Przerzuciłem się na niego z autocada z racji kosztów.
Mam jednak problem - nie umiem odnaleźć opcji umożliwiajacej wyświetlić grubość linii oraz (polecenie z cada) "szybki wybór" umożliwiający z tysiąca kresek wybrać za 1 razem wszystkie leżące na danej warstwie.
Dodatkowo polecenie utnij totalnie zamula komputer, a im więcej kresek zawiera rysunek, nawet ucięcie jednej linii trwa od 5sek do minuty!! Nigdy nie tnie od ręki, jak autocad. Komputer ma wystarczające parametry, w autocadzie nie było nigdy problemów.
Ponadto nie da się drukować bezpośrednio z programu (autocad czy word działają).

Prosiłbym o pomoc osoby użytkujące program.
pozdrawiam
lukasz28
 
Posty: 15
Dołączył(a): sie 09, 2011 12:09

Re: --> draft sight - pytanie, proszę o pomoc

Postprzez j59 » wrz 09, 2011 21:39

wyświetlić grubość linii
Format -> Szerokość linii -> i odhaczyć "Wyświetl szerokość w obszarze graficznym"
j59
 
Posty: 27
Dołączył(a): paź 28, 2008 22:30

Re: --> draft sight - pytanie, proszę o pomoc

Postprzez lukasz28 » wrz 09, 2011 21:49

j59 napisał(a):wyświetlić grubość linii
Format -> Szerokość linii -> i odhaczyć "Wyświetl szerokość w obszarze graficznym"


Dziękuję, działa! :) Choć wyłącznik schowany a przydałby się na wierzchu.

A co z ucinaniem? Ta zawiecha to norma?

Drukowanie nie działa mimo zarejestrowania programu.
lukasz28
 
Posty: 15
Dołączył(a): sie 09, 2011 12:09

Re: --> draft sight - pytanie, proszę o pomoc

Postprzez lukasz28 » wrz 13, 2011 15:03

Panowie czy ktoś się moze orientuje?
lukasz28
 
Posty: 15
Dołączył(a): sie 09, 2011 12:09

Re: --> draft sight - pytanie, proszę o pomoc

Postprzez lukasz28 » wrz 20, 2011 15:08

pytanie aktualne, nikt tu draft sight'a nie używa czy to jakaś wiedza tajemna??
lukasz28
 
Posty: 15
Dołączył(a): sie 09, 2011 12:09

Re: --> draft sight - pytanie, proszę o pomoc

Postprzez lukasek81 » gru 05, 2013 10:03

ja uzywam juz od roku - nie mam takich problemów jak ty - jaką wersję uzywasz ? na mam aktualnie najnowszą wersję 64 bitową.
lukasek81
 
Posty: 152
Dołączył(a): cze 23, 2010 14:40

Re: --> draft sight - pytanie, proszę o pomoc

Postprzez z » gru 07, 2013 02:38

lukasek81 napisał(a):ja uzywam juz od roku - nie mam takich problemów jak ty - jaką wersję uzywasz ? na mam aktualnie najnowszą wersję 64 bitową.

ta, gość czekał dwa lata na odpowiedź. Jak w szachach.
z
z
 
Posty: 1950
Dołączył(a): cze 16, 2009 22:49

Re: --> draft sight - pytanie, proszę o pomoc

Postprzez bestqq » kwi 15, 2017 09:05

Witam forumowiczów,
nie zakładam nowego tematu bo musiałby się nazywać tak samo,
Korzystam z DraftSight v2017 do projektowania sieci elektroenergetycznych dlatego nie potrzebuje bardzo rozbudowanego softu, darmowy DraftSight spełnia moje oczekiwania z wyjątkiem kilku rzeczy.
1. Jest jakiś problem z plikami kształtów .shx po wczytaniu takiego nie mogę uzyskać stylu linii ogrodzenia jak na zdjęciu z ZWCAD (zdjęcie "1"), linia, w tym przypadku ogrodzenie, w DraftSight wygląda jak na zdjęciu "2", brak słupków.
2. Nie mogę znaleźć opcji przedłużenie w DraftSight. Pomimo ustawień jak na zdjęciu "4" nie mogę precyzyjnie przedłużać polilinii/linii jak w ZWCAD(zdjęcie "3")
3. Czy jest opcja "The midpoint between two points (MTP)" wyznaczanie punktu w środku pomiędzy dwoma innymi zaznaczonymi punktami?
https://knowledge.autodesk.com/support/ ... 6-htm.html

Najważniejszy jest punkt 1, proszę o pomoc.
Załączniki
4.png
3.png
2.png
1.png
bestqq
 
Posty: 1
Dołączył(a): kwi 14, 2017 21:47

Draft Sight rzutnie

Postprzez Jola30 » sie 07, 2017 11:57

Hej,
mam pytanko odnośnie ustawienia projektu na rzutni.
Cały projekt mam oczywiście na modelu 1:1 i teraz potrzebuję go ustawić na rzutni i wydrukować.
Czy jest jakaś dobra dusza, która powiedziałaby mi krok po kroku jak to zrobić?

Z góry dziękuję :)
Jola30
 
Posty: 2
Dołączył(a): sie 07, 2017 11:52

Re: --> draft sight - pytanie, proszę o pomoc

Postprzez igulczarnul » wrz 13, 2017 23:51

Cześć,
Mam problem z draftsightem. Wywala mi błąd kiedy próbuję zapisać rysunek (zapisz jako)

'Program musi zostać zamknięty. Przed zamknięciem programu można spróbować zapisać zmiany w : tutaj ścieżka. Wszystkie zapisane zmiany będą poprzedzały wydanie ostatniego polecenia. Czy chcesz spróbować zapisać zmiany?'

I później nie można zapisać, ponieważ program się wyłącza.

Mieliście taki problem?
igulczarnul
 
Posty: 1
Dołączył(a): wrz 13, 2017 23:43

Następna strona

Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników