_

Dwie wersje Inventora

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

Dwie wersje Inventora

Postprzez Bel » paź 03, 2020 22:37

Witam

Posiadam Inevntora 2010 w którym pracuje na codzień, ale mam zlecenia które muszę wykonać w wersji nowszej.

Czy mogę zainstalować na jednej stacji roboczej dwie wersje Inventora ?

Na co mam zwrócić uwagę przy takiej instalacji czy jednak będą się gryzły ze sobą te wersje ?
Bel
 
Posty: 24
Dołączył(a): lut 17, 2017 14:57

Re: Dwie wersje Inventora

Postprzez TeeVaR » paź 15, 2020 13:19

Poszukaj informacji na temat cichej instalacji Inventora (silent install). Na pewno trzeba zainstalować w osobnym katalogu. Przed instalacją zrób sobie kopię aktualnych ustawień. Nie wiem jak to jest z Invertorem ale w przypadku Solid Edga pewne katalogi (tworzone na kontach użytkownika) są wspólne a co za tym idzie może to powodować, że coś nie będzie działać. Z reguły instalacja dwóch różnych wersji nie jest zalecana. Sam korzystam z takiego rozwiązania w przypadku Solid Edga i jak na razie nie zauważyłem większych problemów.
TeeVaR
 
Posty: 4
Dołączył(a): mar 01, 2020 23:58

Re: Dwie wersje Inventora

Postprzez AndrzejM. » paź 21, 2020 10:48

W pracy na komputerze mam zainstalowane trzy wersje i używam czasem dwóch jednocześnie i nie ma z tym problemu.
Co prawda żadna z moich wersji nie jest aż tak stara ale widziałem że np wersja 2015 z wersją 2020 nie robią problemów.
W trakcie instalacji tworzone są foldery z numerem wersji i gdy np konfigurujesz projekt to musisz zwracać uwagę których plików używasz. W trakcie samej instalacji nie trzeba nic kombinować.

Pozdrawiam AndrzejM. :D
AndrzejM.
 
Posty: 4
Dołączył(a): lip 24, 2020 22:40


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników