_

[INVENTOR] Eksport modelu do dwg z warstwami

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

[INVENTOR] Eksport modelu do dwg z warstwami

Postprzez najtlajf » lip 20, 2020 13:21

Hej,

Klient wymaga, żebym przesłał mu model 3d z Inventora w formacie dwg. Eksportuję model 3d do dwg i dostaję odpowiedź, że ok, ale wszystkie elementy są na jednej warstwie, a on widocznie chce sobie coś włączać i wyłączać w modelu. Jak taki model wyeksportować do dwg w Inventorze (mam 2015 PRO), żeby miał warstwy? Dodatkowo model waży 120 mb, da się go jakoś odchudzić? Dzięki za pomoc.
najtlajf
 
Posty: 10
Dołączył(a): kwi 16, 2012 20:54

Re: [INVENTOR] Eksport modelu do dwg z warstwami

Postprzez mp-konstruktor » lip 23, 2020 23:29

Coś źle masz poustawiane z warstwami.
Sprawdź cz masz warstwy w rysunku płaskim Inventora.
Domyślnie powinieneś mieć aktywne warstwy w rysunku płaskim Inventora.
Jak robisz eksport do dwg to wszystkie warstwy też powinny się zapisać.
mp-konstruktor
 
Posty: 2
Dołączył(a): gru 28, 2018 19:05

Re: [INVENTOR] Eksport modelu do dwg z warstwami

Postprzez tomaszjar » lip 24, 2020 22:23

Nie zrobisz eksportu na warstwach, nie ma takiej opcji w Exporcie modelu do DWG. Trzeba by napisać program w iLogic aby każda bryłę w trakcie exportu zapisywało na oddzielnej warstwie.
Odchudzanie - musisz zmniejszyć ilość elementów które eksportujesz, np usuń śrubki, podkładki, itp.. i dopiero zrób export.
T.Jarmuszczak
http://pccpolska.pl, tomaszjar@pccpolska.pl
http://sklep.pccpolska.pl
http://pccpolska.pl/szkolenia
PCC Polska - Autodesk Gold Partner
Autodesk Autorized Training Center
Avatar użytkownika
tomaszjar
 
Posty: 383
Dołączył(a): sie 04, 2010 22:30
Lokalizacja: Wrocław


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]