_

[LISP] Field w atrybutach

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Re: [LISP] Field w atrybutach

Postprzez kojacek » sty 26, 2018 11:29

Jerry napisał(a):Własnie chciałbym zrezygnować z regen-a, gdyż zdarza mi się to na dużych plikach i regen za dużo trwa.
Próbowałem za pomocą
Kod: Zaznacz cały
(vl-cmdf "_.updatefield" (vlax-vla-object->ename vla-el) "")

ale to, działa tylko przy wstawianiu nowego bloku, a nie przy jego kopiowaniu.


Jeśli to ładujesz do reaktora to zapomnij o command, bo nie wolno. Nawiasem mówiąc, nie wiem po tam reaktor.
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5447
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: [LISP] Field w atrybutach

Postprzez Jerry » sty 26, 2018 11:50

Reasumując. Nie da się tego zrobić i trzeba się posiłkować regen-em.
Jerry
 
Posty: 210
Dołączył(a): paź 02, 2005 18:35
Lokalizacja: Gdańsk

Re: [LISP] Field w atrybutach

Postprzez kruuger » sty 26, 2018 12:14

Jerry napisał(a):Reasumując. Nie da się tego zrobić i trzeba się posiłkować regen-em.

moze da, moze nie. jakbyc wrzucil przyklad w cadzie to dawno bylo po rozmowie. dalej nie "widze" dokladnie jak to sobie kopiujesz/wyklikujesz.
co do command w reaktor - to se ne da, jak juz bylo powiedziane.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4838
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników