_

Gięcie w inventorze

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Gięcie w inventorze

Postprzez juri144 » lis 30, 2005 21:09

Co prawda niedawno był podobny temat, ale mam w innym kontekście. Mam blachę "przewężoną" w środku. I chcę ją wygiąć na dwa promienie i odcinek prostej. Narysowałem blachę, narysowałem linię gięcia. Niestety nie wskazuje mi linii ani : gięcie ani zawinięcie, wybiera tylko zawinięcie obrzeża, ale po Kliknięciu ok wyświetla błąd. Realizuje po rozszerzeniu tabelki i wybraniu odległości, ale wtedy muszę wstawić szerokość, i wtedy ginie mi "przwężenie" blachy. Nie wiem czy wszysto jasno opisałem, ale jeżeli ktoś rozumię, proszę o odpowiedź.
Jerzy
juri144
 
Posty: 31
Dołączył(a): lis 30, 2005 15:41
Lokalizacja: Zawiercie

Re: Gięcie w inventorze

Postprzez xandra » lis 30, 2005 22:37

nic z tego nie rozumiem

opisz to inaczej
xandra
 
Posty: 299
Dołączył(a): paź 14, 2005 08:37
Lokalizacja: z polski

Re: Gięcie w inventorze

Postprzez Grzegorz25 » lis 30, 2005 23:57

Proponuje zrobić odwrotnie. Narysuj gotowy detal po gięciu i wtedy go rozwiń. Bez problemu powinieneś otrzymać rozwinięcie blachy z którego należałoby wykonać gięty element.
Grzegorz
Grzegorz25
 
Posty: 93
Dołączył(a): lis 06, 2005 20:55
Lokalizacja: Gdańsk


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników