_

GLOBALNA SZEROKOŚĆ POLILINII - widoczność

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

GLOBALNA SZEROKOŚĆ POLILINII - widoczność

Postprzez maga da » paź 10, 2016 11:51

Hej!
Mam taki problem, że po ustawieniu globalnej szerokości polilinii na rysunku, w pewnym momencie zniknęło mi jej wypełnienie (pozostała polilinia o danej szerokości w postaci obrysów w formie prostokątów). Czy ktoś wie, co mogło się zdarzyć? Jest jakaś komenda włączająca/wyłączająca to wypełnienie?
maga da
 
Posty: 3
Dołączył(a): paź 10, 2016 11:41

Re: GLOBALNA SZEROKOŚĆ POLILINII - widoczność

Postprzez kojacek » paź 10, 2016 12:00

maga da napisał(a):Hej!
Mam taki problem, że po ustawieniu globalnej szerokości polilinii na rysunku, w pewnym momencie zniknęło mi jej wypełnienie (pozostała polilinia o danej szerokości w postaci obrysów w formie prostokątów). Czy ktoś wie, co mogło się zdarzyć? Jest jakaś komenda włączająca/wyłączająca to wypełnienie?


1) Zmienna systemowa FILLMODE, lub
2) w widokach nie prostopadłych do płaszczyzny konstrukcyjnej, obszary wypełnione, są wyświetlane jako kontury

oczywiście wszystko to dotyczy AuoCAD-a
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5501
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: GLOBALNA SZEROKOŚĆ POLILINII - widoczność

Postprzez maga da » paź 10, 2016 12:21

Dziękuję! niestety:
1) zmiana wartości FILLMODE niestety niczego nie zmienia :(
2) działam jedynie w płaszczyźnie 2d
maga da
 
Posty: 3
Dołączył(a): paź 10, 2016 11:41

Re: GLOBALNA SZEROKOŚĆ POLILINII - widoczność

Postprzez ziele_o2k » paź 10, 2016 12:39

maga da napisał(a):Dziękuję! niestety:
1) zmiana wartości FILLMODE niestety niczego nie zmienia :(

Zrobiony regen po zmianie zmiennej systemowej na 1?
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 779
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: GLOBALNA SZEROKOŚĆ POLILINII - widoczność

Postprzez maga da » paź 10, 2016 16:16

Z regenem nie wyszło, ale zadziałało ustawienie widoku z góry(chyba jednak coś się przesunęło). dzięki!
maga da
 
Posty: 3
Dołączył(a): paź 10, 2016 11:41


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników