_

Gotowy komputer - brakuje karty

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Re: Gotowy komputer - brakuje karty

Postprzez infinitywaves » lis 18, 2015 20:04

Witam ponownie,
donger napisał(a):Jeszcze nie kupiłem, cały czas się przymierzam.
na szczęście, RAM i MOBO powinna być zmieniona tak żeby wykorzystać w 100% CPU, pisałem o tym tu: http://forum.cad.pl/pomo-cie-oceni-komputer-do-3d-i-mes-a-t84077.html#p7699412

donger napisał(a):Tutaj części jeszcze tylko zasilacz nie wiem jaki: http://www.morele.net/inventory/info/iLq2zk/
i w tamtym poście jest wybrany fajny zasilacz, bardziej pytanie jaki masz budżet?

donger napisał(a):jak z tego przejść na ten Unreal?
linki:
web: https://www.unrealengine.com/what-is-unreal-engine-4
faq: https://www.unrealengine.com/faq#legal
dokumentacja: https://docs.unrealengine.com/latest/INT/
forum: https://forums.unrealengine.com/
...i coraz większa ilość tutoriali w sieci

donger napisał(a):na ich stronie jest kilka biednych pakietów https://ue4arch.com/shop/
to nie strona z UE4 tylko firmy która na nim robi

donger napisał(a):Opadła mi szczęka jak zobaczyłem ten Unreal ale myślałem, że ta technologia dopiero raczkuje a mówisz, że już na tym pracujesz i pokazujesz klientom?
tak przeskok jest ogromy, szczególnie przyjemne jest nie czekanie na rendering, tylko potrzebujesz wydajnego sprzetu, dlatego jakąś tam alternatywą jest: UNITY https://unity3d.com/
porównanie: https://www.youtube.com/watch?v=YhmmUq1ukgo

Pozdrawiam
I
https://soundcloud.com/infinitywaves
Avatar użytkownika
infinitywaves
 
Posty: 529
Dołączył(a): paź 23, 2011 23:33

Re: Gotowy komputer - brakuje karty

Postprzez donger » lis 22, 2015 16:27

Wziąłem pod uwagę Twoje komentarze i trochę zmieniłem: http://www.morele.net/inventory/info/3qvZMA/
Niestety to jest max jaki mogę wydać, jeszcze muszę dokupić samsunga 850 EVO 250 GB i będzie budżet wykorzystany w 100%.
Mam kartę używaną GTX 295. Wiem, że zasilacz z dolnej półki i ramy nie takie szybki no ale taki jest budżet.
donger
 
Posty: 4
Dołączył(a): lis 12, 2015 21:28

Re: Gotowy komputer - brakuje karty

Postprzez infinitywaves » lis 22, 2015 18:22

Witam ponownie,
donger napisał(a):Wziąłem pod uwagę Twoje komentarze i trochę zmieniłem: http://www.morele.net/inventory/info/3qvZMA/
i nadal jest niestety źle tzn. obstaw koniecznie wszystkie banki pamięci RAM, np. +150pln ale 2x taki komplet http://proline.pl/?p=HX426C15FBK4%2F16 i jak brakuje 150 to może pożycz albo dozbieraj gdyż kwota przy całym zestawie nie jest duża a różnica będzie znaczna (ewentualnie 8x http://allegro.pl/kingston-ddr4-4gb-2133mhz-hyperx-fury-black-cl14-i5785993044.html tylko jak widać ugrasz kilka złotych co chyba nie ma sensu).

donger napisał(a): muszę dokupić samsunga 850 EVO 250 GB
odradzam ta firmę, natomiast OCZ, Adata, nawet Kingston gdyż raczej SanDisk pewnie poza budżetowe, tak czy inaczej wszystko tylko nie to co podałeś jeżeli nie chcesz mieć problemów. Na koniec niezależnie od firmy SSD transfer odczyt/zapis na poziomie minimum 500MB/s oraz duża ilość cykli komórek pamięci.

Pozdrawiam
I

ps. jeszcze brakuje budy, pasty do CPU, wentylatorów i kilku innych drobiazgów...
https://soundcloud.com/infinitywaves
Avatar użytkownika
infinitywaves
 
Posty: 529
Dołączył(a): paź 23, 2011 23:33

Poprzednia strona

Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników