_

Grubość lini na wydruku

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Grubość lini na wydruku

Postprzez rychu78 » sty 09, 2008 10:04

Witam!!!!
Mam taki oto problem.Pracuje na pliku,który dostałem od projektantówbranży drogowej.
Ustawione mam rózne brubości warstw. Jednak na wydruku wszystkie linie są tej samej grubości-są cienkie. W pliku *.ctb ustawione są dla poszczególnych kolorów - uzyj lini obiektu.
z plikiem udałem się do kolegi-u niego na wydruku jest OK - linie mają rózne grubości.
Skopiowałem od niego plik *.ctb i na swoim komputerze skorzystałem z jego pliku - dalej jest tak samo - na wydruku nie ma grubości lini.
Co dziwne jeśli na swoim Auto Cadzie otworzę inny plik jest ok-grubości lini są zachowane na wydruku.
Pomocy.....
rychu78
 
Posty: 2
Dołączył(a): sty 09, 2008 10:02

Re: Grubość lini na wydruku

Postprzez maly_kk » sty 09, 2008 15:21

A masz zaznaczone w opcjach wydruku "Plot with plot styles" ?
maly_kk
 
Posty: 24
Dołączył(a): maja 24, 2006 14:19

Re: Grubość lini na wydruku

Postprzez rychu78 » sty 09, 2008 15:43

Dzięki!!!!
Proszę o zamknięcie tematu.
rychu78
 
Posty: 2
Dołączył(a): sty 09, 2008 10:02

Re: Grubość lini na wydruku

Postprzez techno » sty 19, 2008 20:26

Witam!
Wykonałem rysunek w Autocad 14. Po wydrukowaniu grubość wszystkich linii jest jednakowa. Jak spowodować żeby linie konstrukcyjne i wymiarowe były różnej grubości? Nie wiem gdzie się znajduje "Plot with plot styles".
Proszę o pomoc.
techno
 
Posty: 6
Dołączył(a): mar 09, 2006 21:13

Re: Grubość lini na wydruku

Postprzez Ghostface » sty 19, 2008 20:33

techno napisał(a):Witam!
Wykonałem rysunek w Autocad 14. Po wydrukowaniu grubość wszystkich linii jest jednakowa. Jak spowodować żeby linie konstrukcyjne i wymiarowe były różnej grubości? Nie wiem gdzie się znajduje "Plot with plot styles".
Proszę o pomoc.


Menadzer ustawień strony
Ghostface
 
Posty: 64
Dołączył(a): lut 05, 2007 18:41

Re: Grubość lini na wydruku

Postprzez techno » sty 19, 2008 21:13

Menu Plik zawiera: Ustawienia drukarki, Podgląd wydruku, Drukuj.
A gdzie jest Menadzer ustawień strony?
techno
 
Posty: 6
Dołączył(a): mar 09, 2006 21:13

Re: Grubość lini na wydruku

Postprzez Ghostface » sty 19, 2008 22:33

Musisz ustawić arkusz wydruku lub układ - w zależności na jakiej wersji pracujesz. Czyli klikasz na wstaw - nowy arkusz ( układ - nowy układ ) - następnie w wierszu poleceń nadajesz mu nazwę. Na dole na pasku pokazuje Ci się układ. Możesz to zrobić także poleceniem AR (jeśli to polska wersja). Kiedy klikniesz prawym na ten arkusz to rozwinie się lista i wybierasz z niej menadzer ustawień strony. Klikasz zmień i ustawiasz stronę do wydruku. Tam znajdziesz to czego szukasz.
Pozdrawiam
Ghostface
 
Posty: 64
Dołączył(a): lut 05, 2007 18:41

Re: Grubość lini na wydruku

Postprzez techno » sty 20, 2008 00:55

Działam na wersji AutoCad Relase 14.0 wersja pl. W menu wstaw jest: Blok.., Odnośnik..., Obraz rastrowy..., 3D Studio..., Bryłę ACIS..., Drawing ExchangeBinary..., Windows Metafile..., Enkapsulate Post Script..., Obiekt OLE.
Kiedy Klikam ikonę ‘Nowy’ włącza się kreator nowego rysunku. AR to polecenie nieznane.
techno
 
Posty: 6
Dołączył(a): mar 09, 2006 21:13

Re: Grubość lini na wydruku

Postprzez Ghostface » sty 20, 2008 14:02

W takim razie ja nie potrafię pomóc - pracowałem na wersjach od 2002 w górę.
Ghostface
 
Posty: 64
Dołączył(a): lut 05, 2007 18:41


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron