_

GTS 450 dla SolidWorks - porażka ?

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Re: GTS 450 dla SolidWorks - porażka ?

Postprzez andrzejf » paź 03, 2012 15:04

Z tego pytania co zadałeś , to wygląda na to że ty nic nie wież o SW i jego ustawieniach.
Za nim zaczniesz coś robić to poczytaj trochę w plikach pomocy.
Tam jest wszystko opisane i to bardzo dobrze. Z twojej strony to bym się wstydził zadawać takie pytania.
Co ty jesteś , początkującym uczniem w podstawówce, czy człowiekiem który ukończył studia techniczne.
Jak nic nie wiesz to oddaj dyplom.
Nie każdy jest magistrem!!!
andrzejf
 
Posty: 116
Dołączył(a): wrz 05, 2007 21:44

Re: GTS 450 dla SolidWorks - porażka ?

Postprzez bryn1u » paź 03, 2012 16:08

andrzejf napisał(a):Z tego pytania co zadałeś , to wygląda na to że ty nic nie wież o SW i jego ustawieniach.
Za nim zaczniesz coś robić to poczytaj trochę w plikach pomocy.
Tam jest wszystko opisane i to bardzo dobrze. Z twojej strony to bym się wstydził zadawać takie pytania.
Co ty jesteś , początkującym uczniem w podstawówce, czy człowiekiem który ukończył studia techniczne.
Jak nic nie wiesz to oddaj dyplom.


Nie kompromituj sie bardziej niz mozesz. Co jedynie to mozesz sie wstydzic za siebie. Jezeli problem sie pojawia w 2 programach, ustawienia sa takie jakie ustawil support poprzez team viewer i bledy sie powtarzaja co bylo zgloszone i nie ma do tej pory rozwiazania. Byly dolaczane video oraz ss'y do poszczegolnych problemow, wraz z calym opisem problemow. Telefonicznie sie dowiedzialem, ze to moze byc problem z karta graficzna (czyt. fizyczny problem), dlatego pisze teraz na forum bo moze ktos mial podobne problemy a ty przyszedles sie kompromitowac to powiem ci brzydko wypier.... Teraz pisz do supportu, zeby oddawali dyplomy bo sie nie znaja i nie wie wiedza nic o swoich programach, ale ty pewnie znasz rozwiazanie. Jestes zalosny. Nie masz nic do wniesienia w tym temacie to laskawie sie nie odzywaj. Popros o stworzenie dzialu trolling i tam zacznij prowadzic monolog.
bryn1u
 
Posty: 10
Dołączył(a): sie 22, 2012 11:37

Re: GTS 450 dla SolidWorks - porażka ?

Postprzez rajmund24 » paź 03, 2012 19:38

Moim zdaniem twoja konfiguracja spokojnie powinna wystarczyć do pracy pół-profesjonalnej.
Twoja karta jest z niższej średnie półki, ale spokojnie powinieneś przerobić wszystkie dostępne samouczki z Solidworksa i wykonać proste złożenia. :wink:
Naturalnie przydałaby się lepsza karta graficzna i powinieneś pomyśleć nad zmianą jeśli chcesz robić jednak projekty bardziej rozbudowane.

Może zrób sobie jakiś test na grze. Jeśli tam pokażą się jakieś dziwne "artefakty" to znaczy, że masz walniętą kartę graficzną.

bryn1u napisał(a):Niestety po wyciągnięciu okręgu mam kwadratowe koła. Wygląda to tak trochę jak wielobok. ?


Wyświetlanie wielokąta myślę, że możesz mieć ustawioną niską dokładność rysowania w Solidworksie.
Przykładowo w Shark FX mogę ustawić dokładność rysowania i jeśli ma się gorszy sprzęt to czasem do szybkiej pracy lepiej ustawić gorszą jakość, natomiast do prezentacji zamieniasz na lepsze wyświetlanie modelu....
Polecam:
ViaCAD i Shark CAD
rajmund24
 
Posty: 185
Dołączył(a): mar 08, 2010 13:14

Re: GTS 450 dla SolidWorks - porażka ?

Postprzez bryn1u » paź 03, 2012 21:57

@rajmund

Co do niskiej dokladnosci to prawie we wszystkich programach jest "suwak" za to odpowiadajacy wraz z miniaturka i zaokragleniem krawedzi. Juz to dawno przerabialem i probowalem roznych kombinacji. Co do gier to troszke ciezko w pracy, ale moze sie uda ukratkiem cos zainstalowac. Jutro sprawdze jeszcze ze sterownikami z roznymi wersjami moze cos pomoze. Dzieki za pomoc. Dodam, ze komputer jest nowy ma pare miesiecy, wiec byloby to duzym pechem dostac w tylek na poczatku znajomosci z owym sprzetem.

Pozdrawiam.
bryn1u
 
Posty: 10
Dołączył(a): sie 22, 2012 11:37

Re: GTS 450 dla SolidWorks - porażka ?

Postprzez lukasek81 » paź 09, 2012 09:47

ech.... sprzęt dla CADowca i grafika dla gracza... ech trzeba było najpierw poczytać na forum co i jak - nie było by problemów :)
lukasek81
 
Posty: 152
Dołączył(a): cze 23, 2010 14:40

Re: GTS 450 dla SolidWorks - porażka ?

Postprzez bryn1u » paź 11, 2012 07:29

lukasek81 napisał(a):ech.... sprzęt dla CADowca i grafika dla gracza... ech trzeba było najpierw poczytać na forum co i jak - nie było by problemów :)


Jak wspomnialem, nie mialem na to wplywu. Mnie w pracy, wtedy jeszcze nie bylo jak komputer zostal zakupiony. A teraz zostawiono mnie z tym problemem.
bryn1u
 
Posty: 10
Dołączył(a): sie 22, 2012 11:37

Re: GTS 450 dla SolidWorks - porażka ?

Postprzez andrzejf » paź 11, 2012 19:27

No jednak można się wysmiać z ( jak nie z ciebie to z twojej firmy), stać was na program do projektowania za 40 tyś , a nie stać na pożądną firme serwisową albo na dobrą karte do aplikacji CAD za 3 tyś . No jednak z tego co niuchasz to wyglada że nie jesteś projektantem w firmie tylko zwykłym użytkownikiem uzywającym hakerskiego SolidWorksa. I nie pyskuj, bo jak byś był profesjanalistą i coś wiedział o komuterach i sofcie to nie było by problemu.
Nie każdy jest magistrem!!!
andrzejf
 
Posty: 116
Dołączył(a): wrz 05, 2007 21:44

Re: GTS 450 dla SolidWorks - porażka ?

Postprzez lukasek81 » paź 12, 2012 09:02

andrzejf napisał(a):No jednak można się wysmiać z ( jak nie z ciebie to z twojej firmy), stać was na program do projektowania za 40 tyś , a nie stać na pożądną firme serwisową albo na dobrą karte do aplikacji CAD za 3 tyś ..


u mnie było podobnie.
W firmie It zakupił sprzęt dla mnie aby projektować w SW - i tam była jakaś Nvidia (pewnie jakiś GTX). It nie znał się na tym.
Pokaząłme dość duże złożenie jak się cięłó i ledwo otwierało - i po miesiacu miałem nowy komputer z Quadro of course :)
lukasek81
 
Posty: 152
Dołączył(a): cze 23, 2010 14:40

Poprzednia strona

Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników