_

Instalacja AutoCADa 2009 x86 na systemie operacyjnym x64

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Instalacja AutoCADa 2009 x86 na systemie operacyjnym x64

Postprzez Bieniu » wrz 20, 2009 12:56

Witam
Ze względu na brak 64ro bitowej wersji nakładki na AC, której używam zmuszony jestem w jakiś sposób zainstalować wersję x86 na systemie x64 (Vista Business x64). Znalazłem następującą instrukcję
1. Download and install Orca from Microsoft. 2. Copy the installation files to your hard drive or a network folder. 3. Backup the files ACA.msi and Setup.ini 4. Edit the ACA.msi with Orca and delete the action found in the table "InstallExecuteSequence" that is called "CheckFor64BitOS" Delete the same line under table "CustomAction" 5. Save and close the ACA.msi 6. Edit the Setup.ini with Notepad. Delete the line under "#==================== Platform Requirement" that is labeled "PLATFORM=NO_WOW_64_PROCESS" 7. Double-click the Setup.exe and you should be able to install without any problems.

Niestety nie działa. Tzn. po wszystkich operacjach podczas instalacji dostaję komunikat, że ta wersja AutoCADa nie współpracuje z moim systemem operacyjnym. Ma ktoś jakiś sposób na taki problem?
Bieniu
 
Posty: 3
Dołączył(a): wrz 20, 2009 12:51
Lokalizacja: Łowicz

Re: Instalacja AutoCADa 2009 x86 na systemie operacyjnym x64

Postprzez nike » wrz 25, 2009 20:58

zarejestruj sie na autodesk student community http://students2.autodesk.com/ i tam mozesz sobie sciagnac odpowiedni AutoCad :) pozdrawiam
Avatar użytkownika
nike
 
Posty: 85
Dołączył(a): sty 28, 2009 21:31
Lokalizacja: Bytom

Re: Instalacja AutoCADa 2009 x86 na systemie operacyjnym x64

Postprzez d7d » wrz 26, 2009 01:17

Nie działa i nie będzie działać
--
Świńska grypa i niebezpieczne szczepionki

http://grypa666.wordpress.com


stopcenzurze.wikidot.com - petycja !
Avatar użytkownika
d7d
 
Posty: 371
Dołączył(a): maja 19, 2008 01:52
Lokalizacja: WAWA, YELONKI

Re: Instalacja AutoCADa 2009 x86 na systemie operacyjnym x64

Postprzez Bieniu » wrz 28, 2009 23:18

d7d napisał(a):Nie działa i nie będzie działać

Nie masz racji. Działa. Udało mi się spreparować instalkę AutoCADa 2009 x86, którą można zainstalować na systemie x64. Niestety po tych przeróbkach parę okienek nie jest po polsku tylko po angielsku. No ale może i to uda mi się wyeliminować.
Bieniu
 
Posty: 3
Dołączył(a): wrz 20, 2009 12:51
Lokalizacja: Łowicz

Re: Instalacja AutoCADa 2009 x86 na systemie operacyjnym x64

Postprzez kacper wocko » mar 04, 2010 11:07

Witam!
Mozesz opisać jak to zrobiłeś krok po kroku, ponieważ mam ten sam problem. Z góry dziękuję.
kacper wocko
 
Posty: 1
Dołączył(a): mar 04, 2010 11:04
Lokalizacja: Gorzów

Re: Instalacja AutoCADa 2009 x86 na systemie operacyjnym x64

Postprzez Bieniu » mar 05, 2010 01:04

Instrukcja przeróbki AutoCADa 2009 x86 by instalował się na systemie x64.
1. skopiuj katalog x86 z płyty na dysk
2. skopiuj z płyty katalog x64\support\VCRedist\x64 do tego x86\support\VCRedist, który masz na dysku
3. skopiuj zawartość katalogu setup z płyty do katalogu x86, który masz na dysku
4. Zainstaluj Orca (dostępny na stronach Microsoftu)
5. Otwórz w Orca plic ACAD.msi
6. Skasuj wpis "CheckFor64BitOS" w tabelach "InstallExecuteSequence" oraz "CustomAction"
7. W tabeli LaunchCondition" zmień wpis na VersionNT>=500
8. Zapisz i zamknij ACAD.msi
9. Otwórz w edytorze tekstowym Setup.ini
10. Skasuj wpis "PLATFORM=NO_WOW_64_PROCESS"
11. Skasuj wpis "PLATFORM=NATIVE" w sekcji [ACAD]
12. Zapisz i zamknij plik
13. uruchom setup.exe z x86 i zainstaluj przerobionego AutoCADa

Taka przerobiona instalka działa tylko z dysku twardego (po wypaleniu na płytę nie chce się instalować). AutoCAD w ten sposób przerobiony jest w 100% sprawny, spolszczony i stabilny. Pracuję na nim już 4 miesiące i jak na razie żadnych problemów nie miałem.
Bieniu
 
Posty: 3
Dołączył(a): wrz 20, 2009 12:51
Lokalizacja: Łowicz


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron