_

Instalacja Edgecam student version

Wszystko o wytwarzaniu wyrobów.

Instalacja Edgecam student version

Postprzez kalabim » sie 09, 2006 19:31

Właśnie dostałem krążek z darmową próbką edgecam'a, ale mam problem. Nie da się go nijak odpalić. O Autoranie to wogule można zapomnieć. Prócowałęm każdy plik "executable", autoraun.exe, setup.exe i nic. Na domiar złego plik readme jest pusty.
Miał ktoś ten sam problem?
kalabim
 
Posty: 60
Dołączył(a): kwi 05, 2006 22:59
Lokalizacja: Krak

Re: Instalacja Edgecam student version

Postprzez shilkadriver » sie 09, 2006 22:49

Sorry ale nie moglem sie powstrzymac...
Tematy o podobnej tresci pojawily sie juz na tym forum:
:arrow: http://www.cad.pl/wwwboard/about55041.html
:arrow: http://www.cad.pl/wwwboard/about56343.html

A jak sie nie da odpalic to pewnie plyta jest zepsuta :P Sugeruje wymienic na dzialajaca. Nicom napewno Ci przysle nowa.
Obrazek
Avatar użytkownika
shilkadriver
 
Posty: 137
Dołączył(a): lis 21, 2005 12:57
Lokalizacja: Tarnów

Re: Instalacja Edgecam student version

Postprzez kalabim » sie 10, 2006 09:31

Czytałem już te posty, ale jakby się człowiek bardziej zagłębił, to nie mają one dużego związku z moim. Pierwszy dotyczy wersji pirackiej, a w drugim problem jest z działaniem programu, nie z instalacją.
Też myślałem, że chodzi o krążek, ale spodziewałem się innej odpowiedzi.
kalabim
 
Posty: 60
Dołączył(a): kwi 05, 2006 22:59
Lokalizacja: Krak

Re: Instalacja Edgecam student version

Postprzez John » sie 10, 2006 10:15

...."jeśli chcesz uruchomić wersje studencką zaznacz taką opcję "Student Edition" na kluczu edgecam "- znajduje sie na pasku obok zegara windows"...
John
 
Posty: 105
Dołączył(a): paź 03, 2005 13:46
Lokalizacja: BiesCzady

Re: Instalacja Edgecam student version

Postprzez shilkadriver » sie 10, 2006 11:10

John napisał(a):...."jeśli chcesz uruchomić wersje studencką zaznacz taką opcję "Student Edition" na kluczu edgecam "- znajduje sie na pasku obok zegara windows"...

Jesli chcesz uruchomic to musisz se najpierw zainstalowac.
Kalabim jeszcze nie zainstalowal wiec nawet nie ma co zaznaczac a o uruchomieniu nie wspomne. :P

Kalabim: Warunki potrzebne do uruchomienia Edge Cama, rozumie ze sa spelnione (karta graf odpowiednia, komp w miare nowy, system to Win 2000 albo Win XP Pro). Plytka tez mam nadzieje jest oryginalna - taka jaka dostarcza NICOM. Napisz cos wiecej: czy wyskakuja jakies bledy czy po prostu nie dzieje sie nic? Czy katalogi na plycie daja sie przegladac? Czy na plycie, w katalogu glownym, sa pliki .pdf (powinne byc). Czy wkladales plytke do innego kompa i czy dzialo sie to samo co u Ciebie?
Aha... autorun nie ma rozszerzenia exe tylko ini :P
I ja mam na plycie taki magiczny plik executable, ktory posiada nazwe startup.bat, jego tez uruchamiales?
Obrazek
Avatar użytkownika
shilkadriver
 
Posty: 137
Dołączył(a): lis 21, 2005 12:57
Lokalizacja: Tarnów

Re: Instalacja Edgecam student version

Postprzez John » sie 10, 2006 13:19

:) nie zainstlował....

masz zablokowane autorun w kompie
czy wchodziałeś na CD do katalogu EdgeCAM ? tam tez jest setup.exe

Pozdr
John
John
 
Posty: 105
Dołączył(a): paź 03, 2005 13:46
Lokalizacja: BiesCzady

Re: Instalacja Edgecam student version

Postprzez kalabim » sie 10, 2006 16:21

Nie no w katalog solidedge oczywiście też wchodziłem i też próbowałem wszystkiego. Pdfów nie otwiera wyskakuje jakiś błąd, a gdy próbuje otworzyć doce to zaczyna instalować jakiś modół offica, którego ja nie mam.
Ale to zawsze ja mam takie problemy :D
Spróbuje jeszcze zainstalować SP2 dla XP pro, ale wątpie, żeby pomogło.
Poprosze nicom o przesłanie kolejnej płytki. Tym razem sprawnej.
Zamykam temat
kalabim
 
Posty: 60
Dołączył(a): kwi 05, 2006 22:59
Lokalizacja: Krak

Re: Instalacja Edgecam student version

Postprzez wizdar » sie 10, 2006 16:53

No to może i ja coś zaproponuję. Miałem kiedyś podobny problem z płytą. Spróbuj skopiować całą zawartość płyty na dysk. Do jakiegoś katalogu. Powiedzmy c:\cd\
Wejdź w start->Uruchom... i wpisz
subst p: c:\cd\

stworzy ci to dysk p: na bazie tego katalogu. Mi czasami odpalały płyty w ten sposób. No a jak się nie da skopiować no to lipa.

Możesz jeszcze spróbować clone'm zrobić obraz płyty i zamontować.

Mi ten opis który podałeś przypomina tzw. mini-image służące do odpalania piratów. Są to obrazy płyt w których zachowana jest struktura katalogów i plików, ale same pliki zawierają "zera". No ale skoro to legal to wg mnie problem leży albo w płycie, napędzie, lub w systemie. Może to co napisałem na początku pomoże.

Aha, ja na twoim miejscu próbowałbym odpalić płytę na innym kompie, jeśli nie odpali to prawdopodobnie płyta.
wizdar
 
Posty: 163
Dołączył(a): mar 08, 2006 11:44

Re: Instalacja Edgecam student version

Postprzez ///RSth » sie 10, 2006 18:45

A kto w Polsce używa wersji studenckich ?1 ;)

( nie bić !, żartuje )
Pozdrawiam,
///RSth,

Polecam: CATIA - www.catia.com.pl /
PRO/E - www.pfp.w.pl / CAE - www.cae.info.pl
Avatar użytkownika
///RSth
 
Posty: 290
Dołączył(a): wrz 30, 2005 00:20
Lokalizacja: Wawa / Bemowo

Re: Instalacja Edgecam student version

Postprzez shilkadriver » sie 10, 2006 19:44

///RSth napisał(a):A kto w Polsce używa wersji studenckich ? ;)

Podobno studenci... ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
shilkadriver
 
Posty: 137
Dołączył(a): lis 21, 2005 12:57
Lokalizacja: Tarnów

Następna strona

Powrót do CNC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników