_

Inv- grubośc lini w 2D

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Inv- grubośc lini w 2D

Postprzez __rav » lut 25, 2009 16:44

Witam.

Ech... mam pytanie, jak w dokumentacji 2D zmienić grubiść wszystkich linii aby przy wydruku wszystko bylo ładnie widocznie:) gdzyż drukuję w standarcie (tzn. nie zmieniam zadnych ustawień) i wydruk bywał małoczytelny.

Pozdrawiam __rav
__rav
 
Posty: 151
Dołączył(a): paź 06, 2007 13:57
Lokalizacja: Rybnik

Re: Inv- grubośc lini w 2D

Postprzez mat.net.pl » lut 25, 2009 17:15

Witaj

Możesz to ustawić w edytorze stylów i standardów.
Możesz przypisać grubość linii dla elementów na warstwie lub zmienić grubość poszczególnych elementów.
Możesz tez zmienić grubość konkretnej lini na rysunku - klikasz prawym przyciskiem myszy wybierasz właściwości i w oknie możesz zmienić szerokość obiektu.

pozdr

Kuba
MAT - Komplesowa obsługa pracowni projektowych
http://www.MAT.net.pl http://Sklep.MAT.net.pl
Autodesk Gold Partner | Autodesk Authorized Training Center | Autodesk Authorized Developer
Avatar użytkownika
mat.net.pl
 
Posty: 291
Dołączył(a): wrz 26, 2007 21:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Inv- grubośc lini w 2D

Postprzez __rav » lut 25, 2009 17:32

Witam.

Tak, doszedłem do tego ze moge zmienić grubość pojedyńczej lini ale załóżmy ze mam juz gotowy 2D i chce zmienić grubośc wszystkich lini, w jaki sposób moge to uczynić, doszedłem do Edytora zieniłem z 0,18 (tak chyba jest w standarcie) na 0,1 i przyznam ze zmiany przy wydruku niezauwazyłem.

Pozdrawiam_rav
__rav
 
Posty: 151
Dołączył(a): paź 06, 2007 13:57
Lokalizacja: Rybnik

Re: Inv- grubośc lini w 2D

Postprzez __rav » lut 26, 2009 09:49

Udało się.....zamykam wątek:)

Pozdrawiam__rav
__rav
 
Posty: 151
Dołączył(a): paź 06, 2007 13:57
Lokalizacja: Rybnik


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: _GWD_

cron