_

INVENTOR 2016 Położenie wybranego pliku nie znajduje się...

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Re: INVENTOR 2016 Położenie wybranego pliku nie znajduje się

Postprzez tomaszjar » sty 19, 2017 23:58

Jest to robione trochę na piechotę. Czy jest może jakiś kreator, który sam skopiuje stare pliki 223.xxxx i stworzy nowe pliki 224.xxxx te które wskażemy że będą modyfikowane?


są 2 sposoby na to:
1. Design Assistant - trochę ręczne narzędzie, ale daje radę

Inventor 2017 Pomoc: Zmienianie nazwy, kopiowanie lub zastępowanie plików przy użyciu programu Design Assistant
http://help.autodesk.com/view/INVNTOR/2017/PLK/?guid=GUID-B2B198B3-B131-4CD6-B3C6-C8663BCDD60A

kopiowanie plikow.JPG


2. Vault - narzędzie przeznaczone miedzy innymi kopiowania i zmiany nazw plików, POLECAM.
zobacz filmik wyjąśniający jak to działa, jeżeli masz Inventora to masz też licencje Vaulta Basica.
https://www.youtube.com/watch?v=XXsVaWZNics

tu masz helpa Vaulta http://help.autodesk.com/view/VAULT/2017/PLK/
T.Jarmuszczak
http://pccpolska.pl, tomaszjar@pccpolska.pl
http://sklep.pccpolska.pl
http://pccpolska.pl/szkolenia
PCC Polska - Autodesk Gold Partner
Autodesk Autorized Training Center
Avatar użytkownika
tomaszjar
 
Posty: 281
Dołączył(a): sie 04, 2010 22:30
Lokalizacja: Wrocław

Re: INVENTOR 2016 Położenie wybranego pliku nie znajduje się

Postprzez tomaszjar » sty 22, 2017 19:35

Dla zainteresowanych Vaultem załączam link do pierwszego projektu z zarządzania dokumentacją w Autodesk Vault.
Co prawda jest do starej wersji, ale zasady pracy są te same.
http://www.pccpolska.pl/branza-mechaniczna/autodesk-vault/
T.Jarmuszczak
http://pccpolska.pl, tomaszjar@pccpolska.pl
http://sklep.pccpolska.pl
http://pccpolska.pl/szkolenia
PCC Polska - Autodesk Gold Partner
Autodesk Autorized Training Center
Avatar użytkownika
tomaszjar
 
Posty: 281
Dołączył(a): sie 04, 2010 22:30
Lokalizacja: Wrocław

Re: INVENTOR 2016 Położenie wybranego pliku nie znajduje się

Postprzez damianprz » cze 09, 2017 07:45

Design Assistant wymiata.
Bardzo fajna opcja.
Jeśli robimy jakieś złożenie i tylko lekko chcemy je zmodyfikować to rozwiązanie sprawdza się kapitalnie.

Chociaż często gęsto gdy mam do podmianki niewielką ilość części to robię to za pomocą "podmianki"
W pliku nr 1 dodaję do nazwy np. aaa i gdy otwieram złożenie i program pyta o położenie pliku nr 1 to wskazuję Plik nr 2 :)
Tylko w nowej skopiowane części trzeba zmienić w iProperties w zakładce Projekt pole Numer części (tak żeby w nowej tabelce z częściami była poprawna nazwa)
damianprz
 
Posty: 27
Dołączył(a): sty 10, 2011 13:43

Poprzednia strona

Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników