_

inventor 9 i tekstura

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

inventor 9 i tekstura

Postprzez hugh_h » gru 29, 2005 15:47

jak załadowac teksturę w inv 9 , w pomocy piszą zeby wybrac z menu format opcje color ale ja niczego takiego nie mam w menu format?
a doatkowo jak zrobic teksturę na której jest rysunek o konkretnych wymiarach ?
hugh_h
 
Posty: 24
Dołączył(a): gru 29, 2005 15:42

Re: inventor 9 i tekstura

Postprzez xandra » gru 30, 2005 12:22

Format/Edytor stylów/Kolor
i twój aktywny kolor jest pogrubiony
dla niego możesz wybrać teksturę

a doatkowo jak zrobic teksturę na której jest rysunek o konkretnych wymiarach
z tego co rozumiem to musisz to zrobic w PhotoShop, PhotoPaint, itp
tzn przeskalować teksturę, lub zmienic jej rozmiar
xandra
 
Posty: 299
Dołączył(a): paź 14, 2005 08:37
Lokalizacja: z polski

Re: inventor 9 i tekstura

Postprzez hugh_h » sty 09, 2006 23:07

a czy można w jakis prosty sposób nałożyć na ten sam element z jednej strony inny kolor a z drugiej inny ?
hugh_h
 
Posty: 24
Dołączył(a): gru 29, 2005 15:42

Re: inventor 9 i tekstura

Postprzez tomi » sty 10, 2006 02:22

witam,

jezeli masz w stylach opracowany kolor/teksture to na wybrana powierzchnie klikasz myszka. podswietla sie na niebiesko (przynajmniej u mnie) nastepnie prawy klik myszka i z menu wybierasz propertis/wlasciwosci. pojawia sie okienko w ktorym mozesz wybrac jaki kolor (z listy materialow w stylach) ma miec dana powierzchnia.
jezeli maja byc nalozone rozne kolory na czesci luku/kuli, powierzchnie musisz podzielic. komenda split->split face (wczesniej nalezy wykonac szic odzwierciedlajacy linie podzialu)

pozdr

tomasz
tomi
 
Posty: 43
Dołączył(a): lis 29, 2005 15:11


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron