_

Inventor content center

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

Inventor content center

Postprzez mechanik2161 » gru 30, 2017 10:27

Witam,
mam problem z Inventor Content Center. Chciałbym skorzystać z bibliotek śrub itp, niestety nie mogę ich wykorzystać. Biblioteki są dostępne tylko w Edytorze lecz niestety gdy chcę wstawić je do projektu niestety pokazuje tylko jedną. Jak wstawić do tego śruby i resztę z edytora ?
Pozdrawiam
Załączniki
2017-12-29 (1).png
2017-12-29.png
mechanik2161
 
Posty: 2
Dołączył(a): gru 30, 2017 10:22

Re: Inventor content center

Postprzez NewJoker » gru 30, 2017 10:50

Może miałeś odznaczone Content Center w instalatorze albo antywirus zablokował.
NewJoker
 
Posty: 359
Dołączył(a): kwi 08, 2015 22:33

Re: Inventor content center

Postprzez mechanik2161 » gru 30, 2017 12:02

Dzięki za odpowiedź, zrobiłem reinstalla inventora ze 3x razy, za każdym razem zaznaczałem by instalował się Content Center.
Antywirusa nie mam na komputerze.
mechanik2161
 
Posty: 2
Dołączył(a): gru 30, 2017 10:22

Re: Inventor content center

Postprzez NewJoker » gru 30, 2017 18:41

Poszperałem trochę w necie i wygląda na to, że te biblioteki oznaczone na szaro są tylko do odczytu. Czyli zostały zainstalowane, ale ich status uniemożliwia edycję (Inventor widocznie uznaje, że to chcesz zrobić). Spróbuj kliknąć PPM na taką bibliotekę i wybrać "Edytuj używając Design Accelerator" albo coś w tym stylu (nie mam teraz dostępu do Inventora żeby sprawdzić jak to się nazywa w polskiej wersji) i jak zatwierdzisz to powinno działać.
NewJoker
 
Posty: 359
Dołączył(a): kwi 08, 2015 22:33


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników