_

Inventor -Export parametrów użytkownika- generator ram

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Inventor -Export parametrów użytkownika- generator ram

Postprzez marta_44 » gru 07, 2018 10:13

Witam,
mam pytanie odnośnie generatora ram w Inventorze. Czy ktoś wie, w jaki sposób mogę zmienić jego ustawienia tak, aby parametry użytkowanika były exportowane automatycznie? Póki co, muszę to robić ręcznie dla każdego elementu ramy i nie ukrywam, że jest to trochę denerwujące kiedy ma się 20 różnych elementów.
Pozdrawiam :)
marta_44
 
Posty: 2
Dołączył(a): gru 07, 2018 09:54

Re: Inventor -Export parametrów użytkownika- generator ram

Postprzez tomaszjar » gru 13, 2018 21:03

zamieść posta na oficjalnym forum Autodesk Inventor

https://forums.autodesk.com/t5/inventor-forum/bd-p/78
T.Jarmuszczak
http://pccpolska.pl, tomaszjar@pccpolska.pl
http://sklep.pccpolska.pl
http://pccpolska.pl/szkolenia
PCC Polska - Autodesk Gold Partner
Autodesk Autorized Training Center
Avatar użytkownika
tomaszjar
 
Posty: 327
Dołączył(a): sie 04, 2010 22:30
Lokalizacja: Wrocław

Re: Inventor -Export parametrów użytkownika- generator ram

Postprzez marta_44 » sty 22, 2019 16:57

Gdyby kogoś interesowało rozwiązanie powyższego problemu:

Re: Exporting G_T parameter from Frame Generator parts automatically

Edit the Family Table in the Content Center for the steel you will be using. In the table there should already be a column for thickness. Right click over that column's header and select Column Properties. Look down to where it says Map To Inventor Property. In the pull down from there, you should see "Custom". Pick that and in the field underneath (Custom Property Name) enter G_T. You will get several warnings telling you to make sure this is a valid property, blah blah, just hit OK. Once it has saved to the library, any new steel you use should come in with that property in it. To verify, place a piece of steel, edit it and look at the iProperties under Physical.... G_T should be in there. If it's in there,... it SHOULD show up in your Parts List.
marta_44
 
Posty: 2
Dołączył(a): gru 07, 2018 09:54


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników