_

Inventor - przekroje

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Inventor - przekroje

Postprzez Miniek » lis 14, 2005 11:51

Czy na rzucie, na którym zaznaczam miejsce przekroju, mam możliwość pomiaru odległości płaszczyzny tego przekroju np. od krawędzi zewnętrznej przedmiotu (Inventor 9)? Byłbym w siódmym niebie gdyby ten wymiar był możliwy do umieszczenia na rysunku.
Miniek
 
Posty: 64
Dołączył(a): lis 14, 2005 11:29

Re: Inventor - przekroje

Postprzez xandra » lis 15, 2005 13:11

Miniek napisał(a):Czy na rzucie, na którym zaznaczam miejsce przekroju, mam możliwość pomiaru odległości płaszczyzny tego przekroju np. od krawędzi zewnętrznej przedmiotu (Inventor 9)? Byłbym w siódmym niebie gdyby ten wymiar był możliwy do umieszczenia na rysunku.


TAK mozna
linia przekroju jest to szkic, mozna linie przekroju podaać edycji i
ustalic odniesienie od krawędzi np przez wymiar
xandra
 
Posty: 299
Dołączył(a): paź 14, 2005 08:37
Lokalizacja: z polski

Re: Inventor - przekroje

Postprzez Miniek » lis 15, 2005 14:49

Wielkie dzięki!!! :D Że też na to nie wpadłem!? :oops: Ułatwia mi to znacznie budowę modeli techniką mojego pomysłu. Jeszcze raz bardzo dziękuję!
Miniek
 
Posty: 64
Dołączył(a): lis 14, 2005 11:29


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników