_

Inventor złożenie

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Inventor złożenie

Postprzez adam_M » lut 14, 2006 10:50

Witam
Pracuje na inv 9 i mam mały dylemacik
przy tworzeniu złożenia w module assembley w przypatku wprowadzenia płaszczyzny przekroju elementy wprowadzone z biblioteki są całkowicie widoczne natomiast elementy stworzone od podstaw w modelerze są krojone, siedziałem już na tym dwa dni porównując cechy obu elemtów ale nie moge za cholere znaleść funkcji, która jest odpowiedzialna czy elemet ma byc widoczny czy nie , a bardzo zalezy mi na tym aby wałków nie kroiło ...

Bardzo prosze o rozwikładnie zagadki :)
adam_M
 
Posty: 564
Dołączył(a): lut 14, 2006 10:30

Re: Inventor złożenie

Postprzez xandra » lut 14, 2006 11:37

chodzi ci o rysunek zespołu

po lewej stronie w przeglądarce odnajdz rzut i przekrój którym kroisz
po rozwinięciu zespołu zobaczysz jakie ma komponenty
każdy z komponentów może być WIDOCZNY I PRZEKRÓJ
i tym sobie wyreguluj widoczność
xandra
 
Posty: 299
Dołączył(a): paź 14, 2005 08:37
Lokalizacja: z polski

Re: Inventor złożenie

Postprzez adam_M » lut 14, 2006 12:42

nie chodzi mi o rysunek 2d tylko model 3d w assembley i płaszczyzne na której ustawia się "widok w przekroju"

aby dokładnie przedstawić sytuacje zamieszczam poniższy link :
http://i46.photobucket.com/albums/f103/adamath/123.jpg

wał został zrobiony w modelerze, łożysko dodane do biblioteki po włączeniu przekroju jedno kroi drugie nie , jaka funkcja jest odpowiedzialna za to czy coś kroi czy nie
adam_M
 
Posty: 564
Dołączył(a): lut 14, 2006 10:30

Re: Inventor złożenie

Postprzez xandra » lut 14, 2006 14:27

narzędzia/ opcje aplikacji
Zespół/Przekrój wszystkie części
xandra
 
Posty: 299
Dołączył(a): paź 14, 2005 08:37
Lokalizacja: z polski

Re: Inventor złożenie

Postprzez adam_M » lut 14, 2006 16:10

Wielkie dzięki , ale i tak mnie to troszke nie do końca satysfakcjonuje, bowiem chciałbym aby kroił wybrane elementy np łożysko a nie kroił tylko wału
adam_M
 
Posty: 564
Dołączył(a): lut 14, 2006 10:30


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników