_

Jak połączyć polilinie, których nie da się połączyć?

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Jak połączyć polilinie, których nie da się połączyć?

Postprzez refreshmaker » sty 19, 2018 12:25

Raz na jakiś czas spotykam się z problemem niemożności połączenia polilinii. Koniec jednej pokrywa się z końcem drugiej, ale nie ma możliwości ich złączenia w jedną poprzez polecenie Dołącz.

Przykład w załączniku.


----------- EDIT -----------
Udało się to zrobić poprzez EDPLIN->DOŁĄCZ

W takim razie zmieniam pytanie: dlaczego czasami tak się dzieje, że opcja DOŁĄCZ z głównego menu nie działa?
Załączniki
Laczenie.dwg
(51.37 KiB) Pobrane 22 razy
Ostatnio edytowany przez refreshmaker, sty 19, 2018 12:32, edytowano w sumie 1 raz
Windows 10 Pro x64
AutoCAD 2012 - Polski SP2 x64
refreshmaker
 
Posty: 37
Dołączył(a): lip 22, 2013 11:17

Re: Jak połączyć polilinie, których nie da się połączyć?

Postprzez Jerry » sty 19, 2018 12:31

Masz je na różnych wysokościach
Jerry
 
Posty: 211
Dołączył(a): paź 02, 2005 18:35
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Jak połączyć polilinie, których nie da się połączyć?

Postprzez refreshmaker » sty 19, 2018 12:33

Dzięki Jerry. Nie wpadłbym na to. Za mało siedzę w 3D, żeby brać poprawki na trzeci wymiar :)

Teraz już będę na to zwracał uwagę.
Windows 10 Pro x64
AutoCAD 2012 - Polski SP2 x64
refreshmaker
 
Posty: 37
Dołączył(a): lip 22, 2013 11:17

Re: Jak połączyć polilinie, których nie da się połączyć?

Postprzez ziele_o2k » sty 19, 2018 13:44

refreshmaker napisał(a):Dzięki Jerry. Nie wpadłbym na to. Za mało siedzę w 3D, żeby brać poprawki na trzeci wymiar :)

Teraz już będę na to zwracał uwagę.

Łatwo to sprawdzić:
2018-01-19_12-43-30.jpg
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 750
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Jak połączyć polilinie, których nie da się połączyć?

Postprzez refreshmaker » sty 19, 2018 14:15

Jak się wie gdzie i czego szukać, to zawsze łatwiej znaleźć. :)

Dzięki panowie.
Windows 10 Pro x64
AutoCAD 2012 - Polski SP2 x64
refreshmaker
 
Posty: 37
Dołączył(a): lip 22, 2013 11:17


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Alexa [Bot]