_

[Solid Edge v17] jak to jest z licencją?

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

[Solid Edge v17] jak to jest z licencją?

Postprzez Dakota » paź 11, 2005 22:10

Mam takie pytanko - jak to jest z licencją, jeśli miałbym kogoś innego licencje(aktualną która jeszcze nie wygasła) to mógłbym wykorzystać ją u siebie( w jaki sposób?)?
Dakota
 
Posty: 9
Dołączył(a): paź 11, 2005 22:06

Re: [Solid Edge v17] jak to jest z licencją?

Postprzez krzysiek » paź 14, 2005 14:19

Jeśli wraz z licencją ktoś odstąpi Ci również klucz sprzętowy, to tak.
krzysiek
 
Posty: 5
Dołączył(a): paź 14, 2005 14:09

Re: [Solid Edge v17] jak to jest z licencją?

Postprzez Dakota » paź 15, 2005 15:37

Klucz sprzętowy - a co to jest??
Czy chodzi tu o ten plik Selicense czy coś innego?
Będe wdzięczny za wyjaśnienie.
Pozdrawiam.
Dakota
 
Posty: 9
Dołączył(a): paź 11, 2005 22:06

Re: [Solid Edge v17] jak to jest z licencją?

Postprzez krzysiek » paź 18, 2005 09:51

Jeśli chodzi o licencje Solid Edge to, są ich dwa rodzaje:
1. Licencja oparta na kluczu sprzętowym. Po zdziwieniu wnioskuję, że nie o nią chodzi.
2. Licencja czasowa generowana na podstawie nr woluminu dysku. Przekopiowanie pliku licencji na inny komputer nie da możliwości uruchomienia Solid Edge (chyba że nr woluminu jest taki sam).
krzysiek
 
Posty: 5
Dołączył(a): paź 14, 2005 14:09

Re: [Solid Edge v17] jak to jest z licencją?

Postprzez Alek » paź 28, 2005 15:19

Ja nie miałem nigdy problemu, plik selicense starczy. Nie wiem jak to jest z tym generowaniem, skoro np licencje free 2d przysylaja i wcale nie znaja Twojego woluminu itd.
Proponuję sprawdzić z samym plikiem

pozdr
Avatar użytkownika
Alek
 
Posty: 124
Dołączył(a): paź 28, 2005 15:12
Lokalizacja: Bydgoszcz


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników