_

Jak to zautomatyzowac?

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

Jak to zautomatyzowac?

Postprzez robrad79 » lis 09, 2018 11:38

Witam. Na wstepie chcialbym wszystkich pozdrowic. NIe jestem inzynierem, ale na skutek okolicznosci przyszlo mi wykonywac pewne prace z zakresu projektowania, wiec jestem samoukiem. Pojawil sie problem zmudnej, recznej pracy polegajacej na wyznaczaniu powierzchni o okreslonym wymiarze, zawartej miedzy 3 poliliniami i zamkniecie jej czwata linia. Problem w tym, ze geometria nie jest regularna i zastosowanie wyliczen z kalkulatorem nic nie daje. Uzywam do tego OFFSET i pozniej mierze powierzchnie, koryguje OFFSET i tak do skutku. szukam skryptu ktory by to zautomatyzowal. Bylbym bardzo wdzieczny za wszelka pomoc. Wstawiam screenshots, aby zobrazowac problem dla latwiejszego zrozumiena go. Z gory wielkie dzieki.
https://plus.google.com/u/1/photos/photo/109513139293597137422/6621541224735053250?authkey=CISdjO3qhOqo7gE
https://plus.google.com/u/1/photos/photo/109513139293597137422/6621541283093746978
Ostatnio edytowany przez robrad79, lis 12, 2018 09:50, edytowano w sumie 1 raz
robrad79
 
Posty: 5
Dołączył(a): lis 08, 2018 17:18

Re: Jak to zautomatyzowac?

Postprzez witek12 » lis 09, 2018 17:43

Witam,

obrazki nie działają.

Pozdrawiam
CAD/CAM 3D - CNC
witek12
 
Posty: 18
Dołączył(a): cze 27, 2018 15:36

Re: Jak to zautomatyzowac?

Postprzez robrad79 » lis 12, 2018 09:52

OK. Dziekuje za odzew. Juz zmnienilem na link, powinno zadzialac.
robrad79
 
Posty: 5
Dołączył(a): lis 08, 2018 17:18

Re: Jak to zautomatyzowac?

Postprzez cashan » lis 12, 2018 11:06

Skontaktuj się na maila cashan@wp.pl. Może mam metode...
cashan
 
Posty: 231
Dołączył(a): gru 02, 2005 13:02

Re: Jak to zautomatyzowac?

Postprzez robrad79 » lis 13, 2018 09:31

Jest ktos chetny do zmierzenia sie z problemem. :?: :?:
robrad79
 
Posty: 5
Dołączył(a): lis 08, 2018 17:18

Re: Jak to zautomatyzowac?

Postprzez Tyomex » lis 13, 2018 17:48

W internecie jest tego trochę.
Załączam coś takiego co wywołuje się komendą LA.
Działa, z tego co zauważyłem, w wersji angielskiej.
Pozdro
Załączniki
LA.lsp
(1.88 KiB) Pobrane 7 razy
Avatar użytkownika
Tyomex
 
Posty: 388
Dołączył(a): paź 09, 2014 15:06

Re: Jak to zautomatyzowac?

Postprzez robrad79 » lis 14, 2018 09:38

Dzieki za pomoc. Sprawdze czy dziala.
robrad79
 
Posty: 5
Dołączył(a): lis 08, 2018 17:18

Re: Jak to zautomatyzowac?

Postprzez robrad79 » lis 15, 2018 11:17

Tyomex napisał(a):W internecie jest tego trochę.
Załączam coś takiego co wywołuje się komendą LA.
Działa, z tego co zauważyłem, w wersji angielskiej.
Pozdro

Dziala dobrze, ale mierzy pole narysowanej figury, co skraca jednak w pewnym stopniu czas pracy, za co wielkie dzieki,
jednak problem polega na zautomatyzowaniu dzielenia calosci na mniejsze czesci o okreslonym polu.
Ten obraz wytlumaczy lepiej na czym polega problem.
https://photos.google.com/photo/AF1QipPU9t736SW_EWmqysqANn9f5atpog9i6fMjM-kS
A to juz inna inszosc. Pozdrawiam
robrad79
 
Posty: 5
Dołączył(a): lis 08, 2018 17:18


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników