_

Jak usunąć hatch w blokach w podkładach z archicad

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Re: Jak usunąć hatch w blokach w podkładach z archicad

Postprzez notdot » sty 24, 2019 15:09

akor napisał(a):"nad horyzontem błyska się i słychać szczęk" BIMu
niestety coraz więcej takich "udanych" architektów spotykam

Oni próbują, i całe szczęście, używać czegoś czego większość z nas też będzie używać.
Branżyści też, bez względu na to czy się to im podoba czy nie.
akor

Bim może i są (albo będą) dobre ale też mają swoje plusy i minusy
Jak dla mnie elektryka w bimie jest mało udana a wręcz marginalizowana przez producentów oprogramowania
do tego i tak muszę mieć jeszcze inne programy do robienia schematów
więc poczekam zobaczę najwyżej wyjadę w Bieszczady :wink:

asa napisał(a): a tak na koniec proszę Was branżyści i architekci szanujmy się wzajemnie i ułatwiamy sobie pracę.

podpisuję się pod tym tylko często właśnie nie ma współpracy a co dopiero szacunku
nie mówiąc już o kasie za uczciwie wykonaną pracę
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 289
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: Jak usunąć hatch w blokach w podkładach z archicad

Postprzez kruuger » sty 24, 2019 16:35

notdot napisał(a):
asa napisał(a):Wrzuć kilka bloczków bo nie wiadomo czy to czasem nie jest blok w bloku i ... coś takiego już widziałem.
Jak tylko bloki z wewnętrznym kreskowaniem to coś znajdzie się
Pozdrawiam ciepło
asa

no właśnie niektóre to blok w bloku
generalnie dzięki
dziś rano walczyłem tak, że przez szybki wybór wszystkie bloki potem burst i tak do skutku a potem szybki wybór wszystkie kreskowania
dawało radę tylko wszystko rozbite :D
jutro potestuję propozycje i zobaczymy co to da
niestety coraz więcej takich "udanych" architektów spotykam, nie wiem czy to brak czasu, czy ogólne olewanie sprawy i niech się inni męczą czy jedno i drugie, ale coraz mniej podkładów dostaję które są "używalne" i nie zwiększają ilości siwych włosów u branżystów :wink:

poszperaj za nested burst od Lee Maca. zrobi wszystkie expolde za ciebie.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4848
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: Jak usunąć hatch w blokach w podkładach z archicad

Postprzez kojacek » sty 24, 2019 22:55

Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5487
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: Jak usunąć hatch w blokach w podkładach z archicad

Postprzez GekOn » sty 25, 2019 00:27

To jeszcze nasze narzędzie - DELBLKHATCH (freeware). Usuwa wszystkie hatche SOLID z wybranych bloków. Jeśli wybrany blok ma w sobie zagnieżdżone bloki z SOLIDami to one też zostaną usunięte.
Polecenie dodane do pakietu "na szybko" - nie ma go w menu ani na paskach narzędzi. Trzeba wpisać z klawiatury.

Dostępne tutaj (jako część pakietu): https://www.gekoncad.pl/download/
GekOn
www.gekoncad.pl | www.warancad.pl
GekOn
 
Posty: 12
Dołączył(a): sty 26, 2017 21:05

Re: Jak usunąć hatch w blokach w podkładach z archicad

Postprzez asa » sty 25, 2019 08:56

Proponuję jeszcze dopisać coś explodujacego bloki zagnieżdżone.
Pozdrawiam ciepło
asa
asa
 
Posty: 566
Dołączył(a): lut 18, 2007 20:01

Re: Jak usunąć hatch w blokach w podkładach z archicad

Postprzez notdot » sty 26, 2019 14:03

dziękuję panowie za propozycje
zapoznam się
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 289
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: Jak usunąć hatch w blokach w podkładach z archicad

Postprzez akor » sty 26, 2019 15:33

I daj znać, które narzędzie/narzędzia było/były przydatne.

akor
akor
 
Posty: 582
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17

Re: Jak usunąć hatch w blokach w podkładach z archicad

Postprzez notdot » sty 29, 2019 12:44

jak tylko znajdę trochę czasu, bo terminy gonią :D
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 289
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników