_

Jak wykonać rowek wpustowy jak na załączonym obrazku

Wszystko o wytwarzaniu wyrobów.

Jak wykonać rowek wpustowy jak na załączonym obrazku

Postprzez kuba3122 » sty 25, 2017 14:03

Witam , chciałem się zapytać jak wygląda wykonanie (warsztatowe) takiego rowka wpustowego jak na załączonym obrazku (jakie narzędzia , jakie metody ) , lub jak zmienić ten rowek wpustowy aby dało się go wykonać powszechnymi metodami ?
Załączniki
123.png
kuba3122
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 25, 2017 13:56

Re: Jak wykonać rowek wpustowy jak na załączonym obrazku

Postprzez topinż » sty 25, 2017 14:46

No tu to już chyba pozostało palić elektrodą. Nie wiem jakie ograniczenia wynikją z samej konstrukcji ale to rozwiązanie jest obróbkowo bardzo niekożystne. Pewnie dało by się to zrobić inaczej.
topinż
 
Posty: 311
Dołączył(a): lis 20, 2013 10:39

Re: Jak wykonać rowek wpustowy jak na załączonym obrazku

Postprzez kuba3122 » sty 25, 2017 15:16

A może jakaś frezarka kątowa i frez palcowy gdyby końcówka rowka byłą zaokrąglona pod promień frezu ?
Dodam że średnica tej tulejki to 166 mm
kuba3122
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 25, 2017 13:56

Re: Jak wykonać rowek wpustowy jak na załączonym obrazku

Postprzez Rysio » sty 25, 2017 15:52

Jak chcesz skrawać,zrób na końcu rowka podcięcie,wybieg ( toczone,frezowane) i użyj dłutownicy.
Rysio
 
Posty: 80
Dołączył(a): lip 14, 2006 18:21

Re: Jak wykonać rowek wpustowy jak na załączonym obrazku

Postprzez kuba3122 » sty 25, 2017 17:05

Tylko , że podcięcie będzie wtedy na całym obwodzie i osłabi mi konstrukcje . Dobrze rozumiem ?
kuba3122
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 25, 2017 13:56

Re: Jak wykonać rowek wpustowy jak na załączonym obrazku

Postprzez MYCA » sty 25, 2017 17:26

:D Witam,

kuba3122 napisał(a):Tylko , że podcięcie będzie wtedy na całym obwodzie i osłabi mi konstrukcje . Dobrze rozumiem ?


wywierc 2 otwory (przelotowo, z zewnatrz) jako wybieg do dlutowania.
------------------

Pozdr. :D tomek
Avatar użytkownika
MYCA
 
Posty: 3265
Dołączył(a): lip 27, 2008 12:38

Re: Jak wykonać rowek wpustowy jak na załączonym obrazku

Postprzez kuba3122 » sty 26, 2017 09:06

MYCA napisał(a)::D Witam,

kuba3122 napisał(a):Tylko , że podcięcie będzie wtedy na całym obwodzie i osłabi mi konstrukcje . Dobrze rozumiem ?


wywierc 2 otwory (przelotowo, z zewnatrz) jako wybieg do dlutowania.




Dobry pomysł . Podziękował. ; )
kuba3122
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 25, 2017 13:56


Powrót do CNC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników