_

Jaka jednostka dla UG

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Jaka jednostka dla UG

Postprzez chylek » mar 13, 2006 20:14

Czy może ktoś mi doradzić jaką wydajną jednostkę złożyć dla UG dla CAM i CAD. Oczywiście za przyzwoite pieniądze. Mam do wydania jakieś 3000zl.(procek, płyta, pamięć i grafika).A i jeszcze jedno pytanie: AMD czy INTEL?
chylek
 
Posty: 2
Dołączył(a): mar 12, 2006 11:02
Lokalizacja: Kraków

Re: Jaka jednostka dla UG

Postprzez tumanek » mar 13, 2006 22:04

Witam
przewanie nie odpowiadamna takie posty ale ostatni zostalem sprowadzony na ziemie wiec sie zmieniam:)
z mojego doswiadczenia UG ma stosunkowo (podkreslam stosunkowo) srednie wymagania.
amd czy intel - obojetne
1 GB ramu by sie przydalo.
i karta graficzna - mimo ze mam ati - widze ze jednak Nvidia jest lepsza - pytasz czemu? - po prostu szybsza - szybciej wyswietla kreski jakies lepsze drivery ma itp. sam mam zamiar wymienic - zainteresuj sie mozliwa podmiana steronikow ze zwyklego geforca na quadro - w wielu przypadkachjest ot mozliwe.
No i zeby to wszytsko ciche bylo i stabilne - to najwazniejsze
alem sie spisal. - aha i to jestt po prostu moja opinia,,
pozdrawiam
tumanek
tumanek
 
Posty: 105
Dołączył(a): paź 04, 2005 15:45

Re: Jaka jednostka dla UG

Postprzez chylek » mar 14, 2006 19:51

no musze przyznać, że mi się udało nieźle "zawiesić" UG (duży plik złozeniowy). I czasami sie mi wywalił przy generowaniu programów przy bardziej złożoenej geometri przedmiotu i stosunkowo duzych gabarytach a jednostkę w pracy mam całekim przyzwoita: Pentium IV 3.2, 3G pamięci i karte Quadro FX. Nie narzekam na tą jednostkę - ogólnie to wypas. No i miałe konfrontacje z moja w domu (sampron 2200 512Mb pamięć i przeciętana karta grafiki radeon). Generalnie to chciałem zmienić jednostkę w domu żeby lepiej "uciągała":).
Mam jeszcze jedno pytanie.Czy grafika ma duze znaczenie przy generowaniu programów? Z róznymi opiniami sie spotkałem.
chylek
 
Posty: 2
Dołączył(a): mar 12, 2006 11:02
Lokalizacja: Kraków

Re: Jaka jednostka dla UG

Postprzez Blemi » kwi 30, 2006 21:18

:Czy grafika ma duze znaczenie przy generowaniu programów?


przy generowaniu i obliczaniu bardziej procek,
ale przy symulacji a teraz w NX3 przy symulacji 3d to grafika musi być dobra,
inaczej odbierą to całą przyjemność programowania.
ale jak kiepską masz to zasze zostaje ci stara symulacja 2D
lub od razu IPW i tu obciąża już procka
Pozdr
BLemi
Avatar użytkownika
Blemi
 
Posty: 532
Dołączył(a): sty 20, 2006 12:01
Lokalizacja: z drzewa


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników