_

Jaki laptop?AutoCad/Inventor

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Re: Jaki laptop?AutoCad/Inventor

Postprzez velaskez » kwi 02, 2013 11:56

Uda się zainstalować, ale dopiero wersje 2014 są, że tak powiem Win8 ready.
velaskez
 
Posty: 881
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: Coventry, UK

Re: Jaki laptop?AutoCad/Inventor

Postprzez kubeki » kwi 02, 2013 17:23

a można się mniej więcej dowiedzieć co trzeba zrobić aby AutoCad/Inventor zadziałał na Windows 8? Tzn czy trzeba zmieniać coś w AutoCadzie czy Windowsie? chodzi mi o sam kierunek w którą stronę iść/tak z grubsza.
kubeki
 
Posty: 6
Dołączył(a): lut 06, 2013 21:01

Re: Jaki laptop?AutoCad/Inventor

Postprzez velaskez » kwi 02, 2013 19:53

Należy użyć wersji 2014. Inny nie zadziała.
velaskez
 
Posty: 881
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: Coventry, UK

Re: Jaki laptop?AutoCad/Inventor

Postprzez kubeki » kwi 03, 2013 22:02

czyli strzał w stopę;/
kubeki
 
Posty: 6
Dołączył(a): lut 06, 2013 21:01

Re: Jaki laptop?AutoCad/Inventor

Postprzez velaskez » kwi 03, 2013 22:57

velaskez
 
Posty: 881
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: Coventry, UK

Re: Jaki laptop?AutoCad/Inventor

Postprzez kutzzz » sie 08, 2013 13:44

A co sądzicie o Lenovo ThinkPad W530 - to jest stacja robocza, trochę droga, ale podobno przygotowana do prac przy obliczeniach i renderowaniu. Pamiętam, że kumpel używał kiedyś W520 i robił naprawdę skomplikowane modele. W tym sklepie ten Lenovo jest jednym z polecanych modeli, ale nie wiem, na ile można im wierzyć jako sprzedawcom.
Z czego składa się dobry design - cierpliwości, precyzji, myślenia, komunikacji i technologii.
kutzzz
 
Posty: 7
Dołączył(a): mar 01, 2013 12:45

Re: Jaki laptop?AutoCad/Inventor

Postprzez infinitywaves » sie 09, 2013 21:15

Witam,

kubeki napisał(a): otóż laptop ten ma zainstalowany system Windows 8. Czy to aby nie jest strzał w kolano?
ha ha jest... tzn. jak mam coś polecić to stabilne win 7. na szczęście możesz to za darmo zmienić http://www.microsoft.com/OEM/en/licensi ... ights.aspx

a co do wybranego laptopa to widzę dwie wątpliwe kwestie:
1. brak SSD - a to ogólnie poprawia najbardziej widocznie, więcej o tym tu: przyk-adowa-konfiguracja-pc-w-okolicy-5k-pln-t81584.html#p7688771
2. błyszcząca matryca? jest dobra do nie wiem czego... filmów w nocy... w czarnej koszuli... chyba... ];-p

Pozdrawiam
I
https://soundcloud.com/infinitywaves
Avatar użytkownika
infinitywaves
 
Posty: 509
Dołączył(a): paź 23, 2011 23:33

Re: Jaki laptop?AutoCad/Inventor

Postprzez velaskez » sie 18, 2013 20:11

kutzzz napisał(a):A co sądzicie o Lenovo ThinkPad W530 - to jest stacja robocza, trochę droga, ale podobno przygotowana do prac przy obliczeniach i renderowaniu. Pamiętam, że kumpel używał kiedyś W520 i robił naprawdę skomplikowane modele. W tym sklepie ten Lenovo jest jednym z polecanych modeli, ale nie wiem, na ile można im wierzyć jako sprzedawcom.


Ja pracuję na W530 w konfiguracji i7 3610QM, 32GB ramu i Quadro K2000M. Kupowałem u Kuźniewskiego. Jak masz pytania, mogę odpowiedzieć.
velaskez
 
Posty: 881
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: Coventry, UK

Re: Jaki laptop?AutoCad/Inventor

Postprzez kutzzz » sie 21, 2013 16:01

Widzę, że większość modeli ma w standardzie dysk HDD - czy jest sens zmieniać to na SSD Twoim zdaniem w T530?
Z czego składa się dobry design - cierpliwości, precyzji, myślenia, komunikacji i technologii.
kutzzz
 
Posty: 7
Dołączył(a): mar 01, 2013 12:45

Re: Jaki laptop?AutoCad/Inventor

Postprzez velaskez » sie 21, 2013 20:21

U mnie chodzą dwa SSD i jeden zwykły w laptopie.
Oczywiście, że jest sens. W każdym.
velaskez
 
Posty: 881
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: Coventry, UK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników