_

Jaki Windows pod AutoCada jest najlepszy?

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Jaki Windows pod AutoCada jest najlepszy?

Postprzez xbassdushex » sty 26, 2014 03:07

Witam. Otóż posiadam sprzęt, za nie małe pieniądze:

Intel Core i7 4700MQ 4x 2.4 GHz (turbo 4x 3.6 GHz)
GeForce 2 x GT 750M Sli
HDD 1TB + 8GB SSD
8GB Ram 1600 MHz
Mat FullHD

Mam zainstalowany Win 7 (x64) i AutoCad 2012, i mimo takich parametrów program nie działa płynnie np. przy hatchowaniu.
Zwracam sie z pytaniem jaki system polecacie i jaka wersje AutoCada aby "wycisnać" jak najwiecej. Przyspieszenie sprzetowe mam uruchomione. Idac ze sklepu komputerowego odetchnąłem z ulga ze skończy się ten horror z zamulonym Cadem, a tu odpalam i tez przywiesza hatche... :/ załamka. Co prawda lepiej działa niż na starym pc ale spodziewałem się lepszego efektu.
xbassdushex
 
Posty: 5
Dołączył(a): sty 26, 2014 02:48

Re: Jaki Windows pod AutoCada jest najlepszy?

Postprzez velaskez » sty 26, 2014 12:36

Zainstaluj Service Packi, może to pomoże.
U mnie nie spotkałem żadnych problemów, przy bardzo dużych/złożonych rysunkach.
velaskez
 
Posty: 942
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: UK

Re: Jaki Windows pod AutoCada jest najlepszy?

Postprzez xbassdushex » sty 26, 2014 13:44

No mam SP 1 i aktualizuje system jak tylko coś sie pokaże ;/
xbassdushex
 
Posty: 5
Dołączył(a): sty 26, 2014 02:48

Re: Jaki Windows pod AutoCada jest najlepszy?

Postprzez velaskez » sty 26, 2014 13:50

Nie do systemu, tylko service packi do Autocada.
velaskez
 
Posty: 942
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: UK

Re: Jaki Windows pod AutoCada jest najlepszy?

Postprzez xbassdushex » sty 26, 2014 14:02

Właśnie zauktualizowalem i to samo. kursor podczas hetchowania kratkuje jakby było z 5 fps xD
xbassdushex
 
Posty: 5
Dołączył(a): sty 26, 2014 02:48

Re: Jaki Windows pod AutoCada jest najlepszy?

Postprzez lukasek81 » sty 28, 2014 15:04

sterowniki do grafiki sprawdź oraz ustwienia odnośnie SLi i autocad.
nie używam SLi ale tutaj może być ten problem.
lukasek81
 
Posty: 152
Dołączył(a): cze 23, 2010 14:40

Re: Jaki Windows pod AutoCada jest najlepszy?

Postprzez xbassdushex » sty 28, 2014 15:19

Próbowałem z wyłączonym SLI. Nie zauważyłem róznicy.
xbassdushex
 
Posty: 5
Dołączył(a): sty 26, 2014 02:48

Re: Jaki Windows pod AutoCada jest najlepszy?

Postprzez Piotrek_Zet » sty 28, 2014 16:45

A pościągane masz najnowsze FrameWorki? Ja miałem problem z kilkoma programami, do czasu aż przeglądnąłem szczegółowe wymagania, w których była podana wersja frameworkow.
Piotrek_Zet
 
Posty: 112
Dołączył(a): lis 23, 2013 17:40

Re: Jaki Windows pod AutoCada jest najlepszy?

Postprzez xbassdushex » sty 28, 2014 19:49

Windows Update czasem nie aktualizuje również NetFramework? bo czasem jak pokazuje mi nowe aktualizacje to czasem jest cos do NF. A w Windows Update caly czas jestem na bieżąco
xbassdushex
 
Posty: 5
Dołączył(a): sty 26, 2014 02:48


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników